2 juli 2012 In de media

Hamdaoui tekent zijn eerste profcontract bij Vitesse

De 19-jarige vleugelaanvaller van Jong Vitesse, Mohamed Hamdaoui heeft vandaag zijn eerste profcontract getekend. Hamdaoui staat nu tot de zomer van 2014 onder contract bij de ploeg uit Arnhem

Aanvallers Anouar Tighadouini (19) en Brahim Darri (17) staan ook onder contract bij Vitesse.

Hamdaoui laat tegenover Atlas-Lions weten zeer blij te zijn met zijn eerste profcontract en hoopt inshAllah dit seizoen de stap te maken naar het eerste elftal.


Maak Kennis Met: Mohamed Hamdaoui

Naast nieuws over de Marokkaanse spelers wil Atlas-Lions de bezoekers ook kennis laten maken met de spelers van de toekomst. Vandaag is het de beurt aan Vitesse speler Mohamed Hamdaoui. Deze 18-jarige speler speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Ajax en Haarlem en maakt momenteel deel uit van de A1 en het tweede elftal van Vitesse/AGOVV.

Stel jezelf even kort voor.
Ik ben Mohamed Hamdaoui, 18 jaar oud en kom uit voor Vitesse/AGOVV. Ik speel het liefst als links/rechtsbuiten of op tien.

Van waar kom je uit Marokko?
Ouarzazate.

Ben je een fan van de nationale ploeg?
Ja, ik ben al vanaf jongs af aan fan van de nationale ploeg.

Kijk je vaak naar de wedstrijden van Marokko en Jong Marokko?
Ja ik kijk altijd naar de A-selectie en van de wedstrijden van Jong Marokko zie ik meestal alleen de samenvattingen.

Wie zijn je favoriete spelers van Marokko en Jong Marokko?
Bij de A-selectie zijn mijn favoriete spelers Mbark Boussoufa, Oussama Assaidi, Younes Belhanda, Adel Taarabt en Youssef El Arabi. Bij Jong Marokko zijn dat Abdelaziz Barrada, Adnane Tighadouini en Zakaria Labyad.

Hoe zie je je toekomst als je later een keuze moest maken, bij Marokko of bij Nederland?
Ik zou het een eer vinden om uit te mogen komen voor de nationale ploeg van Marokko, maar het is nu nog niet aan de orde, omdat ik nog niet door beide landen ben opgeroepen.

Hoe staat je omgeving tegenover deze mogelijke keuze?
Ik heb het er nog niet zo vaak over gehad, omdat het nu nog niet aan de orde is, maar ik denk wel dat ze mijn keuze zullen begrijpen en mij ook zullen steunen.

Ben je bekend met de website Atlas-Lions? Zo ja, wat vind je van de website?
Ja, ik vind het een hele goede site en bovendien vind ik het een leuk initiatief dat jullie de jonge Marokkaanse talenten aan het woord laten door middel van zo’n interview.

Atlas-Lions

Hoofdsponsor: