8 oktober 2012 In de media

‘Jong Vitesse ideale tussenstap voor de hoofdmacht’

Sinds dit seizoen is de competitieopzet voor beloftenelftallen gewijzigd. Jong Vitesse heeft dankzij vijf zeges op rij in de pouleronde, de Divisie A van de beloftencompetitie behaald.
Over twee weken start deze competitie, een volledige ronde met twaalf deelnemers. Hoofd opleidingen en trainer van Jong Vitesse, Gerry Hamstra, sprak met de redactie van Vitesse.nl.

“We begonnen de competitie met twee nederlagen. Tegen FC Twente had dit vooral met een kwaliteitsverschil te maken. Zij speelden met veel ervaren jongens. In het tweede duel, tegen Roda JC, stonden we als snel met tien man na een rode kaart voor onze keeper. We verloren nipt met 3-2, maar speelden heel aardig. Het derde duel was een sleutelduel. We wonnen thuis van Heracles Almelo en dat betekende de ommekeer. We wonnen vijf wedstrijden op rij, met de ruime overwinning op PSV als klapper”, kijkt Hamstra terug op de eerste zeven wedstrijden. Door deze zegereeks is Vitesse ingedeeld in de Divisie A voor beloftenteams.

“In een beloftenelftal is vooral de individuele ontwikkeling belangrijk. We begeleiden de spelers intensief en proberen hen klaar te stomen voor een plek in de A-selectie. Brahim Darri is hierin misschien wel het beste voorbeeld. Darri begon bij de beloften, maar sluit nu regelmatig aan bij de A-selectie”, klinkt Hamstra tevreden over de ontwikkeling van het team. “Om die stap te maken is het belangrijk dat de spelers individueel begeleid worden en zij veel wedstrijden spelen op niveau. Daarom hecht Vitesse er waarde aan om uit te komen in de winnaarspoule.”

Jong Vitesse hervat over twee weken de competitie. In de weken ervoor blijft het team in training en spelen de mannen van trainer Hamstra enkele oefenwedstrijden. Hij benadrukt nogmaals het belang van een goed functionerend beloftenteam: “Het beloftenteam is de tussenstap, een soort springplank, tussen jeugdvoetbal en de senioren. Dat is een enorm verschil. Met name het moeten presteren bij de A-selectie is iets waar jonge jongens aan moeten wennen. Toppers zoals Marco van Ginkel en Davy Pröpper hebben zo’n tussenstap niet nodig, maar veel jongens hebben wel wat meer tijd en speelminuten nodig om klaargestoomd te worden voor een plaats bij de hoofdmacht”, besluit Hamstra.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: