2 april 2014 In de media

Handen af van Vitesse!

De afgelopen dagen hebben Vitesse, en ook haar supporters, het nodige over zich heen gekregen.
Merab Jordania heeft Vitesse in augustus 2010 overgenomen samen met Alexander Chigirinskiy als grootste financier. Wij hebben Jordania leren kennen als een aimabel man met een groot voetbalhart, maar geen bestuurder. Dit heeft, naast een fantastische trainingsaccommodatie, zo zijn sporen achtergelaten op de financiële huishouding van de club. Uit recente gesprekken met de verantwoordelijke cluborganen is ons als SV duidelijk geworden dat Vitesse er alles aan gedaan heeft om dit intern te houden en op orde te brengen. Ingrijpen van hogerhand bleek dan ook onvermijdelijk.
 
Vitesse is hard bezig om de zaken op orde te brengen en heeft hierbij onze steun. Dat geldt voor het sportieve, financiële en organisatorische gedeelte. Dit proces zullen wij actief blijven volgen door vierwekelijks met de club in gesprek te blijven en, indien de situatie daar aanleiding toe geeft, eerder.
 
Afgelopen maandag hebben wij met Joost de Wit (algemeen directeur Vitesse) gesproken en hij heeft ons op de hoogte gebracht van de beleidslijn van Vitesse en de maatregelen die genomen zijn in het kader van Financial Fair Play. Diezelfde avond heeft Mo Allach (technisch directeur Vitesse) de SV een presentatie gegeven van het technische beleid voor het seizoen 2014-2015 en verder.

Plannen overtuigen supporters op voorhand nog niet, maar als deze koers wordt gerealiseerd, vervolgd Vitesse haar weg naar de top. Indien dit niet wordt gerealiseerd zullen wij de betrokken personen daar verantwoordelijk voor stellen. Ook zal er meer aandacht moeten zijn voor de manier waarop een en ander bereikt wordt. Bestuurders kunnen een strategie bepalen waar wij wat aan hebben, maar supporters missen ook identificatie met de club en wij vragen daar nadrukkelijk aandacht voor.
 
Ook de media hebben de mond vol van Vitesse. Niets mis mee, dat is in goede en minder goede tijden altijd zo geweest. Hier en daar mist berichtgeving echter elke nuance en worden bronnen aantoonbaar niet gecontroleerd. Een aantal mensen zijn op persoonlijke belangen te betrappen en hebben baat bij het zaaien van onrust, spelen op de man en zo extra verkoop van bladen en boekjes.
 
De SV roept de Vitesse-supporters op zich niet gek te laten maken door de media. Supporters zijn Vitesse en staan achter onze club. Wij dragen dit uit en zullen ontwikkelingen actief volgen.

De huidige ‘huis op orde’ strategie van de directie heeft onze steun op voorwaarde dat de voorgenomen plannen worden waargemaakt. Daar hoort een onafhankelijke sportieve koers bij. Op het financiële vlak is het aantrekken van een hoofdsponsor erg belangrijk. Wij willen transparantie met betrekking tot informatie en een duidelijke lijn vooruit.
 
Wij doen een appèl op Vitesse én Merab Jordania om hun meningsverschillen binnenskamers op te lossen en niet via de media over de rug van de club en haar supporters.
 
Steun het team!

Zondag speelt Vitesse tegen Ajax en er komen daarna nog drie belangrijke wedstrijden. Wij willen bij de eerste vier eindigen. Dat kan lukken als zowel de selectie als wij ons focussen op het voetbal en ons niet laten afleiden door de waan van de dag, ingegeven door diverse publicaties. Geel-zwart Arnhem e.o. staat achter Vitesse en richt de blik op onze toekomst!
 
Supportersvereniging Vitesse

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV