28 februari 2011 In de media

Handgemeen bij Vitesse maar ternauwernood voorkomen

De onrust bij Vitesse is dit weekeinde flink toegenomen. Na het het desastreus verlopen uitduel (6-1 verlies) met Heracles Almelo liepen de gemoederen hoog op.
Trainer Albert Ferrer zag in de aanloop naar het duel geen nut in het trainen op kunstgras. Het positiespel beheerste zijn ploeg namelijk toch zo goed, dat er geen gerichte voorbereiding nodig was. Het bleek een overschatting van de eigen kwaliteiten, net als een dag voor de wedstrijd, waarop Ferrer nog de ambitie uitsprak om tot de laatste seconde mee te strijden om Europees voetbal.

In Almelo bleek eens te meer dat het ontlopen van de nacompetitie een meer realistische doelstelling is. Het gebrek aan eenheid in de selectie werd zowel binnen als buiten de lijnen zichtbaar.

Zo liepen de gemoederen na afloop in de kleedkamer hoog op. Aanvoerder Slobodan Rajkovic (foto) had het in felle bewoordingen aan de stok met Haruna Babangida, die zijn shirt richting de verdediger gooide. Rajkovic reageerde woest, waarop een handgemeen ternauwernood voorkomen kon worden. Het geeft de hoog opgelopen spanningen in de selectie weer.

Voorzitter Merab Jordania zag het schamele spel op de tribune in het Polman Stadion met lede ogen aan, vergezeld door twee scouts van FC Barcelona. Zij waren speciaal naar Nederland gekomen om de ontwikkeling waar te nemen van het talent Marti Riverola, afgelopen seizoen nog jeugdspeler in Spanje en sinds de winterstop op huurbasis actief in Arnhem. Hij kon zich echter niet aan de malaise onttrekken.

VI

Hoofdsponsor: