8 november 2010 In de media

Hans van Arum: ‘ Veel balverliefde spelers’

Interim- trainer Hans van Arum van Vitesse was gister­middag niet te spreken over de teamprestatie na de 1-1 tegen AZ.

„ Als je zo laat scoort, mag je geluk­kig zijn met een punt. Al vond ik het wel verdiend”, zei de trainer, die zijn ploeg tot de 75ste minuut maar wat aan zag modderen. „Het was veel te voorspelbaar, er werd op het middenveld te veel gelopen met de bal. We hebben veel balver­liefde spelers, het lukte niet dyna­miek in het spel te krijgen. Daar­voor moet je meer lopen zonder bal”, verklaarde Van Arum na zijn tweede punt in vier duels als tus­senpaus.

Van Arum wilde na rust sneller wisselen, maar durfde het niet aan. Door de gedwongen wissels van Lasse Nilsson (33e, heupblessu­re) en Alexander Büttner (46e, knie), had hij nog één wissel over.

Van Arum bracht Nacer Barazite in de 81ste minuut voor Julian Jen­ner. „Ik wilde eerder wisselen om iets los te maken, maar Rajkovic en Aissati waren vraagtekens. Ik wist niet of ze de wedstrijd uit konden spelen, dan loop je het risi­co dat je met tien man komt te staan. Ik had wel Van der Struijk al doorgeschoven naar het midden­veld.” Rajkovic (migraine-aanval met pillen onderdrukt) en Aissati (duizelig) haalden uiteindelijk wel het einde.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: