22 mei 2010 In de media

Harskamp houdt op eigen feestje Vitesse onder de tien

Harskamp hield donderdagavond een geslaagd feestje. Met een hapje en drankje binnen handbereik, zagen de toeschouwers onder prima weersomstandigheden dat het de thuisclub lukte de profs net onder de tien de houden: 0-9.
Bovendien was er nog de hilariteit dat de Arnhemse clubsymbool, Hertog II, duidelijk moest wennen dat sportpark ’t Meuleveld iets anders is dat het Gelredome. De zeearend zocht de rust van een boom op, maar kwam uiteindelijk toch weer veilig beneden.

,,Voor ons was de ontmoeting tegen Vitesse een mooie ervaring”, sprak schutter Arnand van Norel. ,,Als spits was het vanavond vooral achter de bal aan lopen. Ik heb in de drie kwartier dat ik speelde niet één kans gehad. Vitesse is gewoon ver boven ons niveau. Voor een speler van een club als Harskamp is het een feest zo’n wedstrijd een keer te spelen.”

Waar Vitesse nu op vakantie gaat, moet Van Norel met Harskamp nog een paar dagen geduld hebben. Zaterdag wacht het duel tegen ZAC, waar afgelopen week met 2-1 van werd verloren. ,,De tegenstander had ons zaterdag aardig in de tang. Maar met die 2-1 is het nog goed te overzien. We moeten nog negentig minuten alles uit de kast halen. Ik vind dat de club Harskamp promotie verdiend naar de derde klasse.”

Tegen ZAC zal het zeker anders gaan dan tegen Vitesse. Nu stond het na negen minuten al 0-3. Die stand werd voor de rust nog verdubbeld. Na de thee zakte het tempo bij de Arnhemmers, die ook nog wat wissels doorvoerden. Uiteindelijk stokte de teller bij 0-9. Claudemir, Marco van Ginkel (2x), Santi Kolk, Alexander Büttner, Roy de Ruiter (2x), Gino Felixdaal en een eigen doelpunt van Gerwin van Ruler zorgden voor die stand. Aldo van Norel had nog een geweldige kans op de eretreffer, maar schoot voor een leeg doel over.

Talent

Bij Vitesse, waar grote namen als Nicky Hofs, Piet Velthuizen, Serginho Greene, Paul Verhaegh en Lasse Nilsson ontbraken, was de 17-jarige Marco van Ginkel de meest opvallende speler. De nummer 35 liet heerlijke staaltjes voetbal zien. ,,Hij is het grootste talent van Vitesse”, oordeelde assistent trainer Hans van Arum. ,,Hij heeft de kwaliteit het te redden in het betaalde voetbal.”

Waar het voor een aantal spelers een verplicht nummer was, had de Scherpenzeler genoten. ,,Ik vind zulke wedstrijden ook leuk. Hoewel ik hier niet ver vandaan kom, kende ik de club niet echt. Ik moet zeggen dat ik lekker heb gespeeld. Vooral de eerste helft, toen ik op het middenveld speelde, kwam ik veel aan de bal.”

,,Het is inderdaad snel met mij gegaan. Uiteindelijk nog vier duels op eredivisie niveau gespeeld. Daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn. Die lijn wil ik het komende jaar doortrekken”, aldus de zoon van Alex, die inmiddels al aardig bedreven is in het geven van handtekeningen.

Roy de Ruiter

Een van de andere talenten van Vitesse is Roy de Ruiter (20), die vorig jaar de overstap maakte van Bennekom. ,,In het begin was het wennen. Na de winterstop gaat het steeds beter. En in de slotfase van de competitie ben ik bij het eerste gekomen. Ik heb tegen Roda JC mijn debuut gemaakt.”

Waar Van Ginkel zeker is van een plaats bij de eerste selectie en een contract op zak heeft, is De Ruiter nog amateur. ,,Zoals het er voor staat, moet ik gewoon het komende seizoen bij het tweede beginnen. Ik weet dat ik hard moet werken en nog veel moet leren. Natuurlijk had ik voor een club als Lienden kunnen kiezen. Maar ik heb de ambitie de eredivisie of Jupiler league te halen.”

,,Roy kwam niet echt fit binnen”, reageert Hans van Arum. ,,Hij moest ook wennen aan de veel hogere trainingsintensiviteit en het hogere niveau. Het is een momentenvoetballer. Of hij in het betaalde voetbal zal slagen, moet in de toekomst blijken. Voor jonge jongens als een Marco van Ginkel en ook Roy de Ruiter is het misschien een voordeel dat het financieel allemaal minder is dan voorheen. Dan moet soms noodgedwongen eerder een beroep op hen worden gedaan.”

Edestad

Hoofdsponsor: