24 september 2010 In de media

Hartcontrole voor Vitessenaar Kingston. Update

Laryea Kingston is vrijdag voor een hartcontrole naar ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gebracht.

De Ghanees had bij een eerdere test 'afwijkende waarden'. Vitessenaar Laryea Kingston is vrijdag in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gecontroleerd omdat zijn hart 'afwijkende waarden' vertoonde bij conditietests.

Er is geen reden de 29-jarige middenvelder van het trainingsveld te houden. "Niet iets ernstigs, de waarden wijken iets af, ik heb het zelf ook eens gehad", reageerde trainer Theo Bos van Vitesse vrijdag.

Kingston kwam op de laatste dag van de transfertermijn (31 augustus) binnen bij Vitesse van het Schotse Hearts. Volgens Bos was er toen nog geen gelegenheid alle standaard medische tests uit te voeren.

Kingston behoord dinsdagavond wel tot de selectie van Vitesse in het bekerduel bij Flevo Boys. Hij bleef op de bank.


'Hartruis' Kingston blijkt 'ruis' op foto 

Laryea Kingston is vrijdag voor een hartcontrole naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De Ghanees had bij een eerdere test 'afwijkende waarden', maar er bleek niets aan de hand. Vitessenaar Laryea Kingston is vrijdag in het ziekenhuis in Nijmegen gecontroleerd omdat zijn hart 'afwijkende waarden' vertoonde bij conditietests. Er bleek echter geen sprake van een 'ruis' in het hart van de voormalig international, maar van een foutje op de foto, zo liet technisch directeur Ted van Leeuwen desgevraagd weten.

"Er was niks aan de hand. Het bleek om ruis op de foto te gaan en niet bij zijn hart", aldus Ted van Leeuwen vrijdagmiddag nadat Kingston de uitslagen van zijn tests had gekregen.
Hij zal zaterdag de training hervatten. Kingston behoorde dinsdagavond tot de selectie van Vitesse voor het gewonnen bekerduel bij topklasser Flevo Boys, maar bleef op de bank.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: