12 januari 2011 In de media

Haruna Babangida traint mee met Vitesse

De 28-jarige aanvaller Haruna Babangida uit Nigeria heeft zich vandaag in het trainingskamp in het Turkse Belek bij de selectie van Vitesse gevoegd.


Haruna Babangida is de jongere broer van Tijjani Babangida, die in het seizoen 2001-2002 voor Vitesse speelde. Of Haruna voor de Arnhemmers gaat uitkomen, is nog niet duidelijk. Vitesse wil eerst zijn conditie testen.

Vorig jaar januari werkte de speler vergeefs een stage af bij Feyenoord. In juni verkaste hij naar het Duitse FSV Mainz 05. Op 31 december liep zijn contract daar af. Volgens trainer Christian Heidel paste de Nigeriaan niet bij de speelwijze van de nummer negen van de Bundesliga.

Net als zijn oudere broer speelde Haruna voor Ajax, om vervolgens naar de jeugd van FC Barcelona te verkassen. Daar kwam de Nigeriaan, die zowel op de rechter als op de linkervleugel uit de voeten kan, echter niet verder dan het B-team.

Daarna kwam Haruna Babangida twee seizoenen uit in de tweede divisie in Spanje (bij Terrassa FC en Cádiz CF). Vervolgens speelde hij voor Metalurg Donetsk (Oekraïne), Olympiakos Piraeus (Griekenland), Apollon Limassol (Cyprus) en FK Koeban Krasnodar (Rusland).

Vitesse is naarstig op zoek naar een veel scorende aanvaller. Het maken van goals was de eerste seizoenshelft van de nummer 15 van de Eredivisie het grote probleem.
Bovendien is aanvaller Wiljan Pluim inmiddels voor de rest van het seizoen verhuurd aan Roda JC en wordt nog altijd gesproken over een mogelijk vertrek van Lasse Nillsson naar Zweden

De Gelderlander

Hoofdsponsor: