9 mei 2018 In de media

Hattrick Mount in 2-5 overwinning op ADO Den Haag

Vitesse heeft een goede slag geslagen in de eerste wedstrijd van de play-offs om Europees voetbal. In Den Haag werd ADO met 2-5 verslagen. Grote man was Mason Mount met een hattrick. Ook Tim Matavz en Bryan Linssen scoorden. Namens de Hagenezen scoorde Nasser El Khayati.
Bij Vitesse keerden Guram Kashia en Roy Beerens terug in de basis voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Onder zomerse omstandigheden zagen de bijna tweehonderd meegereisde supporters hoe Vitesse de wedstrijd voortvarend begon. Al na veertien minuten spelen kon er namelijk gejuicht worden. Matavz kopte een voorzet van Roy Beerens uitstekend binnen: 0-1.

Nadat Jeroen Houwen redde op pogingen van Lex Immers, Erik Falkenburg en Bjorn Johnsen, was het weer Vitesse dat aanzette. En hoe. Nadat Mount eerst nog de paal raakte, schoot de Engelsman in de 34ste minuut wel met scherp. De middenvelder ronde een crosspass van Linssen af: 0-2.

Nog voor rust liepen de Arnhemmers uit naar 0-4. Drie minuten na zijn eerste treffer, schoot Mount ook de 0-3 tegen de touwen. Op twintig meter van het doel ontving hij de bal en schoot Mount keurig in de verre hoek raak. Een minuut voor rust kopte Linssen de vierde treffer, uit een corner van Mount, tegen de touwen: 0-4.

In de 52ste minuut moest Vitesse een tegentreffer incasseren. Scheidsrechter Danny Makkelie constateerde een duwfout van Matt Miazga ten opzichte van Wilfried Kanon. El Khayati verzilverde dit buitenkansje: 1-4.

De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar meer en Houwen bleek een aantal keer een nuttige sta-in-de-weg. Toch was het Vitesse die weer toesloeg. In de 66ste minuut had Matavz de uitgelezen mogelijkheid om het duel definitief in het slot te gooien. De Sloveense spits schoot echter vanaf een meter of elf rakelings over. In de 72ste minuut kwam de 1-5 er dan toch. Mount schoot een vrije trap vanaf ongeveer vijfentwintig meter in de verre hoek raak. Het betekende ook een hattrick voor de talentvolle middenvelder.

Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Wederom was het El Khayati die trefzeker was en daarmee de eindstand op 2-5 bepaalde.

Vitesse speelt zaterdag de return van de halve finale van de play-offs. Om 18.30 uur wordt er in GelreDome afgetrapt. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van de seizoenkaart gratis toegang tot dit duel. Ook de seizoenparkeerkaart is geldig en op vertoon van de seizoenkaart kan er gebruik worden gemaakt van de bussen van Breng/Connexxion zoals ook tijdens Eredivisiewedstrijden.

Niet-seizoenkaarthouders kunnen tickets kopen via Vitesse.nl/tickets en in MijnVitesse (GelreDome). Tickets zijn te koop vanaf € 17,- (jeugd t/m 16 jaar vanaf € 8,50).