27 januari 2014 In de media

Havenaar binnenkort met Vitesse om tafel

Havenaar (26) heeft bij Vitesse een aflopend contract. De Japanner wil graag langer blijven. Sinds dit seizoen is hij een vaste waarde.
De boomlange aanvaller kreeg na het vertrek van Wilfried Bony van trainer Peter Bosz de kans zich te bewijzen in de punt van de aanval. In achttien competitiewedstrijden scoorde hij vijf keer en gaf zeven assists.

Het huidige contract van de aanvaller loopt in de zomer af. "Ik wil graag nog met een jaar verlengen. Binnenkort ga ik met de directie in gesprek. Ik denk dat het wel goed moet komen", aldus Havenaar tegen Goal. Eerder dit seizoen was nog sprake van interesse van Engelse clubs.

In de derby tegen NEC maakte hij zijn rentree bij Vitesse na een schorsing voor drie wedstrijden. Een schop richting PSV'er Stijn Schaars betekende dat Havenaar in de duels met Roda JC (beker), Heracles Almelo en PEC Zwolle vanaf de kant moest toekijken. "Ik ben blij om weer terug te zijn. Ik vond het maar niets op de tribune. Ik wil altijd spelen", aldus Havenaar.

In de winterstop laadde hij de batterij op in Japan. "Ik ben met familie en vrienden op pad geweest. Naar de bioscoop en dat soort dingen. Alles wat normale mensen ook doen", zegt de spits inmiddels vergezeld wordt door vader Dido. De oud-doelman is met zijn vrouw teruggekeerd vanuit Japan, waar zoon Mike het levenlicht zag en voor Ventforet Kofu uitkwam. Sinds 1 januari 2012 speelt Havenaar voor Vitesse.


 
Goal / Foto SV

Hoofdsponsor: