12 april 2014 In de media

Havenaar heeft geen haast

Mike Havenaar zou wel eens aan zijn laatste wedstrijden voor Vitesse bezig kunnen zijn. De Japanse spits heeft een aflo­pend contract en kan bijtekenen, maar overweegt een vertrek uit Arnhem.
„We hebben gesproken en ik kan blijven, maar ik ben er nog niet uit. Ik laat voorlopig alle opties open.”

Havenaar kwam in januari 2012 naar Vitesse. De lange spits kwam over van Ventforet Kofu en speel­de daarvoor bij Yokohama F. Mari­nos, Avispa Fukuoka en Sagan To­su in zijn geboorteland Japan. „Vitesse is een mooie club en ik heb hier veel geleerd. Maar ik ben bijna 27 jaar. Ik zit hier nu tweeën­half jaar. Het is eigenlijk tijd voor een volgende stap.”

Hafuna Maiku, zoals zijn bijnaam in Japan luidt, zal zich na de com­petitie bij zijn dochtertje voegen in Japan. Tijdens de vakantie neemt hij een beslissing. „Mijn agent doet het werk. Een terug­keer in de J-League zie ik nu nog niet zitten. Dat kan na mijn der­tigste. Ik word nu nog elk jaar be­ter. Dat gevoel heb ik tenminste. Ik zou graag in een grote, Europe­se competitie spelen. Maar ik be­sef dat mijn Japanse nationaliteit een probleem kan zijn. Misschien wordt het tijd voor ook een Neder­lands paspoort”, aldus de zoon van voormalig ADO Den Haag­doelman Dido Havenaar.

In de Nederlandse eredivisie maakt Havenaar gemiddeld één doelpunt per drie wedstrijden. Op YouTube komen prachtige goals voorbij van Havenaar, die echter ook wel eens voor open doel miste. „Ik heb dit seizoen wat pech in de afwerking, heb gro­te kansen gemist. Ik hoop er dit seizoen nog een paar te maken. Ik verwacht sowieso dat we ons di­rect plaatsen voor Europees voet­bal. Dat moet gewoon.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: