8 december 2013 In de media

Havenaar trekt boetekleed aan voor blessure Schaars

Mike Havenaar schopte zaterdagavond vakkundig Stijn Schaars uit de wedstrijd. De aanvaller van Vitesse maakte een ernstige overtreding op de middenvelder van PSV, waarvan arbiter Bas Nijhuis na de wedstrijd zei dat hij eigenlijk rood had moeten trekken.
"Ik kan er niks aan doen, het was een ongeluk. Ik deed wat iedereen zou doen: ik zette mijn lichaam tussen de tegenstander en de bal. Zijn voet kwam echter onder de mijne. Het was echt een ongeluk", vertelde de Japanner.

De aanvaller van de Arnhemmers mag gaan vrezen voor een schorsing. "Op het veld heb ik al heel vaak sorry tegen hem gezegd, maar ook net nog. Ik hoop oprecht dat zijn blessure meevalt", zo besloot Havenaar tegenover FOX Sports.

Vitesse won de partij in Eindhoven overigens met 2-6. Havenaar tekende zelf, na zijn overtreding, aan voor de 1-2, wat de ineenstorting van PSV betekende.

Nijhuis erkent fout: "Ik had Havenaar van het veld moeten sturen"

Bas Nijhuis heeft geen geweldig gevoel overgehouden aan de wedstrijd tussen PSV en Vitesse (2-6). De scheidsrechter is van mening dat hij in de fout is gegaan tijdens de wedstrijd. Mike Havenaar had in de eerste helft namelijk al een rode kaart moeten krijgen vanwege een overtreding op Stijn Schaars.

"Ik had Havenaar van het veld moeten sturen voor deze overtreding. Een overduidelijke rode kaart", tekende De Telegraaf op uit de mond van de arbiter. Op het veld zag Nijhuis dat echter niet. "We hebben dit in de wedstrijd met zijn allen niet zo beoordeeld en dan is het heel zuur als je deze beelden ziet."

Nijhuis verwacht dat de aanklager betaald voetbal zich gaan buigen over de overtreding van Schaars. "Ik heb deze situatie niet beoordeeld, dus het is aan de aanklager. Die kan hiermee aan het werk", aldus de arbiter. Het ziet er dan ook naar uit dat de aanvaller van Vitesse een schorsing tegemoet kan zien.

Elf / Soccernews / Foto SV

Hoofdsponsor: