21 juli 2014 In de media

Havenaar verruilt Vitesse voor Cordoba

Mike Havenaar mag volgend seizoen duels uit gaan vechten met spelers als Sergio Ramos en Gerard Piqué.
De aanvaller beschikte over een aflopend contract bij Vitesse, bedankte voor de kans om te verlengen en heeft nu voor twee jaar getekend bij Córdoba. Dat maakt deze club bekend op zijn officiële website. In de verbintenis zit een optie voor een eventueel derde seizoen.

Córdoba eindigde in het afgelopen seizoen als zevende in de Segunda División en promoveerde via de play-offs. Met de hulp van de 27-jarige Havenaar hoopt Córdoba zich volgend seizoen te kunnen handhaven.

De spits is de eerste Japanner uit de clubgeschiedenis van de Andalusiërs en krijgt bij Córdoba te maken met Albert Ferrer, die er hoofdtrainer is. Hij werkte in het verleden bij Vitesse en haalde Havenaar in januari 2011 naar Arnhem.

Havenaar speelde de laatste tweeënhalf jaar bij Vitesse en was alleen in het afgelopen seizoen, na het vertrek van Wilfried Bony, basisspeler.

Hij kwam in totaal tot 79 competitiewedstrijden voor de Arnhemmers en wist daarin 26 keer te scoren. Havenaar werd ook nog even in verband gebracht met Feyenoord, maar heeft dus definitief afscheid genomen van de Eredivisie.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: