23 mei 2012 In de media

Havenaar: ‘Voetbal is hier echt een ander spel’

Het eerste halfjaar van Mike Havenaar bij Vitesse is anders gelopen dan hij in de eerste instantie had verwacht. De 25-jarige spits kampt naar eigen zeggen met aanpassingsproblemen.
"De intensiteit om de bal te veroveren en de snelheid van het spel hier zijn echt anders, op die twee gebieden moest ik me echt aanpassen. Ik moet die aspecten van mijn spel nog verder verbeteren", aldus de Japans international van Nederlandse roots, die afgelopen winter overkwam van het Japanse Ventforet Kofu, tegenover de mondiale voetbalbond FIFA. "Voetbal is hier echt een ander spel, vergeleken met het voetbal dat in Japan wordt gespeeld. Ik had gehoopt vaker te spelen en meer te scoren, maar het kost tijd om me aan te passen. Het kostte me slechts een halfjaar om me thuis te voelen in Arnhem, maar Japan is waar mijn roots ligt."

De zesvoudig international speelde dit seizoen vijftien competitiewedstrijden, waarvan slechts vier als basisspeler. De immigrant kwam vijfmaal tot scoren. Het seizoen zit er echter nog niet op voor Havenaar, die zich met Japan voorbereidt op drie belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden.

Elf

Hoofdsponsor: