23 april 2012 In de media

Havenaar: Dit was mijn dag

Vorig seizoen ging het voor Vitesse in de slotfase nog mis in het Abe Lenstra Stadion.
Waar de Arnhemmers destijds een voorsprong in korte tijd verspeelden en uiteindelijk verloren (2-1), greep de ploeg in de jongste editie van SC Heerenveen-Vitesse een punt. Met dank aan supersub Mike Havenaar.„Dit was mijn dag”, lachte de Japanse spits na afloop.

Havenaar kwam na een dik uur binnen de lijnen voor Jan-Arie van der Heijden en tekende een kwartiertje later na een pass van Wilfried Bony op fraaie wijze voor de gelijkmaker. „Na de 1-1 hadden we allemaal het gevoel nog dat we konden winnen, maar helaas was er te weinig tijd over. Een punt meenemen uit Heerenveen is echter wel een goed resultaat, en op basis van hoe we gespeeld hebben ook dik verdiend.”

In het Abe Lenstra Stadion tekende Havenaar alweer zijn vijfde competitietreffer aan, het was zijn vierde als invaller. „Mike speelt in de combinatie goed met Bony”, weet coach John van den Brom, die ook Jonathan Reis in de slotfase nog inbracht. „De wissels gaven ons net dat beetje extra waardoor we ons spel ook konden omzetten in een resultaat. We zijn nu vier wedstrijden ongeslagen, waarin we steeds beter zijn gaan voetballen. Dat moeten we meenemen naar de play-offs.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: