4 januari 2012 In de media

Havenaar big in Japan

Vitesse-spits Mike Havenaar is dinsdag aan Arnhem, de supporters, de pers en vooral een contingent Japanse media voorgesteld.

Het was op regenachtig Papendal aandoenlijk om te zien hoe menig journalist en presentator er iets van probeerde te maken, terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam.

Mike Havenaar vertelde voor Vitesse gekozen te hebben omdat hij graag in Europa wilde spelen. De zoon van Haagse keeper Dido Havenaar werd in Japan geboren nadat zijn ouders halverwege de jaren tachtig naar Japan vertrokken. In 1994 nam het gezin de Japanse nationaliteit aan. Nederland kende hij alleen als kind van vakanties. De laatste jaren is hij niet meer in Nederland geweest. Het Nederlands heeft hij onderhouden door het met zijn ouders te spreken. Mike Havenaar nam voor iedereen de tijd en stond hen in het Nederlands, Engels of Japans te woord.

Nikkan Sports, Sports Hochi en Nippon TV wilden iedereen spreken die ook maar iets over Havenaar wilde of kon vertellen. Zo werd ook Ted van Leeuwen voor de camera gesleept. De Japanners vroegen aan de technisch directeur hoe hij Havenaar had ontdekt. "Via YouTube,” antwoordde hij met een stalen gezicht. Het werd allemaal dankbaar met een knikje geregistreerd. Of er net een Japans Powned-moment had plaatsgevonden kan vitesse.org u niet vertellen. Soms moet je dingen ook gewoon even niet willen weten.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: