21 november 2020 In de media

Head to head FC Groningen vs Vitesse

In speelronde negen gaan de mannen van trainer Thomas Letsch op bezoek bij FC Groningen. Dit zijn de feiten en cijfers bij het duel van zaterdag 21 november (20.00 uur) in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

  • De afgelopen 25 wedstrijden tussen Vitesse en FC Groningen zijn perfect in balans. Beide ploegen wonnen tien keer. Vijf keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel.
  • Oussama Darfalou en Matúš Bero maakten op 12 juni 2018 hun debuut voor Vitesse tegen FC Groningen. Vitesse won deze wedstrijd met 5-1. Ook Remko Pasveer maakte zijn Eredivisie-debuut tegen FC Groningen als speler van FC Twente in 2004.
  • Vitesse is de enige ploeg die zijn laatste vijf Eredivisie-wedstrijden wist te winnen. De Arnhemmers komen hierdoor dichtbij een clubrecord. Van april tot en met augustus 1998 won Vitesse negen keer op rij in de Eredivisie.
  • Vitesse won op 20 maart 2016 voor het laatst een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Het werd toen 0-3 dankzij goals van Dominic Solanke (73’, 85’) en Valeri Qazaishvili (78’).
  • Zestien jaar geleden, op 31 januari 2004, maakte Arjen Robben tegen Vitesse zijn laatste Eredivisie-goal. PSV won destijds met 3-0 dankzij die goal en een assist van de toen twintigjarige Robben. Op de dag van dit duel is dat 6.139 dagen geleden.Wanneer Robben zou scoren, verbreekt hij het record van het aantal dagen tussen twee opeenvolgende Eredivisie-goals van een speler. Dit record staat nu op naam van Robin van Persie met 5.107 dagen. Robben moet nog wel even wachten op dit record. De veteraan is aan het herstellen van een blessure.
  • Net als Vitesse-middenvelder Sondre Tronstad heeft ook FC Groningen-speler Strand Larsen afgelopen week zijn debuut gemaakt voor het nationale elftal van Noorwegen. Op bezoek bij Oostenrijk werd het 1-1.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: