12 maart 2011 In de media

Heerenveen op valreep naast Vitesse: 1-1

Een doelpunt drie minuten voor tijd van Janmaat verpestte een derde opeenvolgende zege voor Vitesse in GelreDome. Marti Riverola had de Arnhemmers vlak voor rust nog wel op 1-0 gezet met zijn eerste in dienst van Vitesse.
Vitesse speelde zaterdagavond met rouwbanden naar aanleiding van de trieste gebeurtenissen in Japan. Daarnaast kwamen beide teams in speciale shirts het veld op. De MOED-actie (www.moed.nl) stond centraal deze avond. Centraal in de openingsfase op het veld stond het balbezit van de gasten uit Heerenveen. Toch kregen beide ploegen in het eerste kwartier twee goede mogelijkheden. Väyrynen en Grindheim namen Heerenveen en Aissati tweemaal voor de ploeg van Albert Ferrer.

De mooiste aanval van de eerste helft was er na twintig minuten. Mooie acties van Lopez, Matic en Aissati leverde een volley van Alexander Büttner die voorlangs ging. Pal voor rust kwam de voorsprong er wel. Een scherp aangesneden voorzet van de uitstekend spelende Michihiro Yasuda werd door Marti Riverola knap ingekopt: 1-0. Heerenveen moest aanvallen na rust en Ron Jans bracht dan ook al snel Roy Beerens in de plaats van Djuricic. Oussama Assaidi ging centraal spelen.

Het balbezit was ook na rust veelvuldig voor de Friezen, de beste kansen waren voor Vitesse. Alexander Büttner schoot een vrije trap halverwege de tweede helft bijvoorbeeld ineens op de paal en weggestuurd door Aissati wist Marco van Ginkel alleen voor de doelman niet de bevrijdende tweede treffer te maken. Naarmate het einde naderde leken diverse spelers bij Vitesse er doorheen te zitten en drie minuten voor tijd schoot Daryl Janmaat van buiten de zestien de gelijkmaker achter Eloy Room: 1-1.

In de slotminuten perste Vitesse er nog een slotoffensief uit en dat leverde nog bijna de volle winst op. Ismail Aissati en Davy Pröpper zagen hun inzet geweldig gered worden door Stuhr Ellegaard die daarmee zijn ploeg op de valreep redde. Vitesse had het lastig zaterdagavond tegen een aanvallend Heerenveen. De Arnhemmers kwamen nog wel voor, maar liepen – zeker na rust – te ver achteruit in plaats van door te drukken. Na twee thuisoverwinningen heeft de ploeg van Albert Ferrer punten moeten weggegeven in eigen huis.