22 december 2012 In de media

Heerenveen stuurt Vitesse met kater de winterstop in

Vitesse heeft zaterdag bij sc Heerenveen de derde nederlaag van dit seizoen geïncasseerd. De Arnhemse club, die tot nu toe erg goed meedeed in de Eredivisie, oogde in de eerste helft erg flets en stuitte op een zeer sterk Fries collectief.
De 1-1 ruststand (na een prachtgoal van Filip Djuricic en één van Guram Kashia) was geen logische aftekening van de krachtsverhoudingen en na rust bracht Alfred Finnbogason zijn team verdiend de winst. Heerenveen sluit een magere eerste seizoenshelft met een hoge noot af: 2-1.

De man die in de eerste helft het vaakst in scoringspositie kwam, was zonder enige twijfel Finnbogason. De IJslandse killer had het vizier echter niet helemaal op scherp staan én ontbeerde wat geluk. Na twintig minuten mikte hij zijn eerste schot van de avond in de handen van keeper Piet Velthuizen en drie minuten daarna ging ook zijn volgende kans er niet in. Nadat Gaël Kakuta en Dan Mori niet ingrepen ging de Noord-Europeaan alleen af op Velthuizen, maar stiftte hij de bal links naast het doel.

Kans nummer drie ging er óók niet in voor de topscorer van de Friezen. Finnbogason werd verdedigd door twee man maar kwam toch nog tot een schot: dat ketste weg via de linkerpaal. Er was toen bijna een half uur voorbij en dat was voor Djuricic het sein om op te staan. De begaafde Serviër, die zich in de kijker van grotere club probeert te spelen, vijzelde zijn cv op met een puntgave treffer. Hij zette Kashia te kijk met een heerlijke beweging en soleerde daarna verder: met een stift over Velthuizen scoorde hij. Snel daarna ontsnapte de thuisclub aan een tegengoal.

Christian Kum werd bedankt door zijn teamgenoten, toen hij met een perfecte sliding Jonathan Reis van scoren af wist te houden. Nog geen minuut daarna viel de 1-1 echter toch. Marco van Ginkel kopte een hoekschop vanaf rechts terug naar de tweede paal, waar de lange Kashia boven zijn bewakers uittorende en binnen knikte. Verdiend was het bijna niet te noemen, maar Heerenveen had simpelweg te weinig kansen afgemaakt. Na rust kroop Vitesse wat meer uit de schulp en werd het gevaarlijk via Renato Ibarra en Van Ginkel.

Al snel sloeg sc Heerenveen echter weer toe en pakte het opnieuw de voorsprong voor eigen publiek. Finnbogason maakte in zijn zestiende duel zijn veertiende van het seizoen, al moet het gezegd dat Velthuizen er niet sterk uitzag bij het schot van de spits. Na de 2-1 kregen ook Djuricic, Sven Kums en Lukas Marecek nog kansen om bij te dragen aan een grotere score, maar zij maakten hun kansen niet af. Vitesse oefende nog wel de nodige druk uit, zij het zonder resultaat. In de laatste minuten veerde het thuispubliek nog één keer op bij een acvtie van Djuricic en Finnbogason, maar de IJslander kreeg de bal er opnieuw niet in. De eerste overwinning voor Heerenveen sinds 4 november werd wél een feit.

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: