22 december 2012 In de media

Heerenveen verslaat matig Vitesse

Sc Heerenveen heeft voor het eerst sinds 4 november weer eens gewonnen in de eredivisie. De Friezen boekten in een aantrekkelijk duel een verrassende 2-1 zege op Vitesse.
Heerenveen begon uitstekend voor eigen publiek en de normaal zo trefzekere Alfred Finnbogason had al voor rust een hattrick kunnen maken. De IJslandse spits miste echter drie keer oog-in-oog met Piet Velthuizen.

Filip Djuricic schoot de ploeg van Marco van Basten na een half uur toch op voorsprong. Hij rondde een schitterende solo af met een mooie stift. Vitesse kwam nog voor rust langszij. Guram Kashia was de meest attente nadat Marco van Ginkel een hoekschop terug voor het doel had gekopt.

Na de pauze lukte het Finnbogason toch om te scoren. Daarbij had hij wel de hulp van Velthuizen nodig, die een afstandsschot van de spits door zijn vingers liet glippen.

Ondanks de aanvallende wissels van Fred Rutten wist Vitesse in de slotfase niet echt gevaarlijk meer te worden.

Door de zege vindt Heerenveen weer aansluiting bij de middenmoot in de eredivisie. De Friezen staan nog steeds dertiende met achttien punten uit evenzoveel wedstrijden. Vitesse ziet na de nederlaag de achterstand op koploper FC Twente groeien tot vijf punten.

NuSport /Foto’s SV

Hoofdsponsor: