9 november 2010 In de media

Hele wedstrijd Pedersen

Noorse aanvaller scoort niet, maar zijn ploeg wint wel bij Helmond Sport (1-3)

Marcus Pedersen heeft gisteravond zijn eerste volledige wedstrijd gespeeld in dienst van Vitesse. De Noorse aanvaller kwam niet tot scoren, maar won met Jong Vitesse/ AGOVV wel bij hekkensluiter Jong Helmond Sport in de beloftencompetitie: 1-3.

Pedersen maakte twee weken gele­den als invaller zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse ( 1- 4 thuis tegen FC Utrecht). Hij speelde ook kort tegen PSV (0-2), maar de 20-jarige voetballer bleek na zijn slepende liesblessure fysiek nog niet klaar voor het grote werk.

„Hij heeft de kwaliteiten om hem er snel bij te nemen bij de wedstrij­den van het eerste elftal”, stelde Jong Vitesse-trainer Gerry Hams­tra gisteravond in Deurne. „ Maar als hij invalt bij het eerste, dan wordt er veel van hem verwacht. Daarom kan hij beter eerst topfit worden.”

Tegen Helmond Sport kon Peder­sen wedstrijdritme opdoen. De aanvaller toonde zijn doelgericht­heid, maar kreeg geen grote sco­ringsmogelijkheden. „Hij is een op­portunistische spits en daar houd ik wel van”, aldus Hamstra, die niet kon aangeven wanneer Peder­sen terugkeert in het eerste elftal. Komende maandag begint de nieu­we hoofdtrainer Albert Ferrer en dan zal uiteraard ook de situatie van Pedersen worden besproken.

Dankzij treffers van Gino Felixdaal (uit een hoekschop van Genaro Snijders) en Hayri Pinarci (voorzet Burak Tekay) zette Vitesse een goe­de eerste helft ook om in doelpun­ten (0-2). Na de rust gooide Snij­ders de partij vrij voor de doelman in het slot (0-3).

In de slotfase scoorde Helmond Sport tegen, maar dat kon de tevre­denheid bij Hamstra niet wegne­men nadat zijn ploeg was geklom­men naar de achtste plaats. „ Op zich lopen we best aardig te voet­ballen, maar we hebben te vaak ge­lijkgespeeld. Bij opleiden hoort dat spelers leren dat je wedstrijden moet winnen, dat hebben we van­daag goed gedaan.”

Opstelling Jong Vitesse/ AGOVV: Van der Sman; Damasco, Felixdaal, Vakalo­poulos, Tekay; Pinarci, Van Ginkel (Gas­hi), Kodalak (Oztürk); Snijders ( Bessink), Pedersen en Heijckmann.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: