13 januari 2021 In de media

Help om de Theo Bosstraat in Arnhem mogelijk te maken

De Arnhemse politiek buigt zich binnenkort over de straatnaamgeving in de stad op basis van bekende of betekenisvolle Arnhemmers.

De vraag dient zich aan nu de Arnhemse politiek zich binnenkort buigt over de straatnaamgeving in de stad. Dat gebeurt op initiatief van GroenLinks, D66, DENK/Verenigd Arnhem, ChristenUnie en PvdA. Die vinden dat straatnamen diverser moeten zijn en een betere afspiegeling van de bevolking en geschiedenis van de eigen stad moeten vormen.

De partijen hebben ook voorgesteld de straten in een nader te bepalen buurt in Schuytgraaf te vernoemen naar mensen die zich tegen racisme of discriminatie keren of hebben gekeerd. Verder suggereren ze In buurten met straatnamen die verwijzen naar zwarte pagina’s in de vaderlandse geschiedenis ook namen toe te voegen die de andere kant van het verhaal laten zien.

Andere partijen, zoals Arnhem Centraal en de VVD, hebben in reactie op dit initiatief al laten weten dat zij liever zien dat nieuwe straten worden vernoemd naar Arnhemmers die veel voor de stad hebben betekend. De gemeente heeft op aandrang van de politiek inmiddels een oproep aan burgers gedaan om mee te denken en te praten over het onderwerp.

Stem voor de Theo Bosstraat!

Laten we onze Mister Vitesse, Theo Bos eren met een straatnaam in de gemeente Arnhem !
Mail ‘Theo Bos’ naar: redactie.arnhem@gelderlander.nl o.v.v. ‘Straatnamen’. Zet er vooral ook bij waarom je tot Theo Bos als suggestie bent gekomen en zijn bijzondere verdiensten voor Vitesse en de Arnhemse gemeenschap!

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: