16 januari 2016 In de media

Henk de Jong: “Vitesse op tactisch gebied de beste ploeg”

SC Cambuur-trainer Henk de Jong was zeker niet chagrijnig na de 2-0 nederlaag tegen Vitesse.
Volgens de in Drachten geboren coach deed zijn ploeg uitstekend mee, maar is de tegenstander uit Arnhem één van de beste ploegen in Nederland. 

"We hebben een hele goede partij op de mat gelegd. Onze intentie is om te voetballen, daardoor kwamen er wel een paar kansen voor Vitesse", doelde De Jong tegenover FOX Sports op de grote kansen die de Vitesse-spitsen kregen in de eerste helft. "Maar ik vind dat we het heel aardig hebben gedaan. Ik merkte dat ze bij Vitesse ook heel blij waren met de overwinning."

"We waren op een gegeven moment gelijkwaardig. Weliswaar ging dat tot aan de zestien meter, maar ik vond dat we het heel aardig deden. En Vitesse vind ik tactisch gezien de best voetballende ploeg van Nederland. Dat hebben Peter Bosz en nu Rob Maas heel goed gedaan. Hoe ze druk zetten en hoe ze voetballen, dat doen ze echt heel goed", was De Jong ook bijzonder positief over de tegenstander. 

"We hadden een beetje geluk nodig vandaag, zoals met die handsbal in het strafschopgebied. Ook Jack Byrne kreeg nog een goede kans. Natuurlijk weet ik dat zij er meer hebben gehad, daar ben ik eerlijk in, maar op een gegeven moment hadden wij wel de overhand. De manier waarop we hebben gespeeld, met de inzet, daar ben ik trots op", besloot De Jong. 
 

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: