19 december 2015 In de media

Henk Ferwerda zesde Zilveren Vitessenaar dit seizoen

Nadat tijdens de jaarlijkse Kerstborrel bij vijf Vitessenaren de Zilveren speld werd opgespeld, is Henk Ferwerda voorafgaand aan de wedstrijd vs FC Twente ook verrast met de onderscheiding van Zilveren Vitessenaar.
Henk onderzocht in 1996 de effecten van de verhuizing naar GelreDome op het gebied van fysieke en sociale veiligheid. Mede op basis van dat wetenschappelijk onderzoek, zijn eerst fasegewijs de hekken weggehaald op Monnikenhuize en werden in GelreDome geen fysieke barrières opgeworpen.

Het Vitesse Veiligheids Overleg (VVO) is ook in die tijd opgericht. Vertegenwoordigers van Vitesse, gemeente Arnhem, toenmalig Rijnside, politie en Openbaar Ministerie kozen unaniem voor een onafhankelijk voorzitter voor het VVO in de persoon van Henk. Sindsdien leidt hij onafgebroken dit overleg en heeft hij met zijn deskundigheid mede vorm gegeven aan de ontwikkeling van het integraal veiligheidsbeleid rondom de wedstrijden van Vitesse. Vitesse werd in den lande al snel een voorbeeld zowel ten aanzien van de fysieke veiligheid in en rond GelreDome als ook ten aanzien van de supporters.

Henk adviseerde ook ten aanzien van de maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid van Vitesse; eerst in de richting van stichting Rijnside en later bij de opzet van Vitesse Betrokken.  

Zijn criminologische kennis en zijn wetenschappelijke achtergrond hebben ons allemaal zeer geholpen bij de ontwikkeling van het veiligheidsbeleid bij Vitesse en de goede relatie tussen de betrokken veiligheidspartners waarbij tot de dag van vandaag vruchten van worden geplukt.

 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: