10 september 2016 In de media

Henk Fraser kiest voor de aanval in de Arena

De coach van Vitesse doet geen concessies aan de huisstijl van de Arnhemse club voor de topper tegen Ajax. In Amsterdam wacht daarmee een open wedstrijd.
Fraser handhaaft morgen in de hoofdstad zijn basisteam. De nieuwelingen Adnane Tighadouini (gehuurd van CF Málaga) en Matt Maizga (gehuurd van Chelsea) zitten wel bij de wedstrijdselectie. Datzelfde geldt voor Navarone Foor, die na een maand blessureleed weer bij de groep aansluit.

"Als je kijkt naar de kwaliteiten van beide teams, dan is een open wedstrijd logisch", stelt Fraser. "Bij Ajax en Vitesse liggen de accenten voorin. Dan kunnen we wel verdedigen, maar wij hebben er het team niet naar om met de kont in het strafschopgebied te hangen. Het kan dus zomaar een wedstrijd met veel doelpunten worden. Zoiets als 3-3 is mooi, al hoop ik dan stiekem op 3-4. Hoe dan ook wordt dit een loodzware klus. Ik hoop dat we het publiek kunnen vermaken."

Of nieuweling Hakim Ziyech meedoet bij Ajax, maakt Fraser niet zo veel uit. "We moeten voorkomen dat hij dan een goede wedstrijd speelt", legt de coach van Vitesse uit. "Ajax heeft een goed team. Vaardige spelers. We hebben onze handen vol aan hun aanval."

Als Rotterdammer en voormalig Feyenoorder haalt Ajax uiteraard emoties naar boven bij Fraser. "Of ik een hekel heb aan Ajax? Als speler absoluut. Maar als trainer ben ik toch iets genuanceerder. Ik heb spelers van Ajax leren kennen, met name bij Jong Oranje. Davy Klaassen, Mitchell Dijks. Dat zijn hele toffe, nette, fijne jongens. Ze dragen alleen de verkeerde kleur. Dat is een feit. Maar ik heb respect voor de spelers en voor Ajax. Die creëren zulke spelers. Dat is top."

Top is ook de Arnhemse selectie. Fraser heeft iedereen aan boord. En de interlandweek heeft voorbereiding op Ajax wel gehinderd, maar de trainer ziet daar ook een voordeel in. "Iedereen (Vitesse telde liefst twaalf internationals, LL) is fit en fris terug gekeerd. Daarbij genieten ze allemaal van die periode en is interlandvoetbal leerzaam. Die bagage nemen ze mee naar Ajax."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: