13 juni 2016 In de media

Henk Fraser nieuwe hoofdtrainer Vitesse

Vitesse heeft maandagmiddag Henk Fraser als nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd.
De 49-jarige trainer komt over van ADO Den Haag. Fraser tekent een contract voor twee seizoenen in Arnhem.

Fraser over zijn komst naar Vitesse: "Ik ben erg blij dat ik hoofdtrainer van Vitesse ben. Dat we een contract hebben getekend voor twee seizoenen geeft een goed gevoel. Iedereen wil graag werken bij een club met deze faciliteiten en potentie. Ik heb nu al zin in de eerste training. De komende weken ga ik gebruiken om goed voorbereid op het veld op Papendal te staan."

Technisch directeur Mo Allach over de nieuwe hoofdtrainer: "De directie heeft samen met de Raad van Commissarissen en de grootaandeelhouder de afgelopen weken zorgvuldig de tijd genomen om tot een juiste beslissing te komen. Henk Fraser is een krachtig persoon en hij is een herkenbare persoonlijkheid in het Nederlands voetbal. We zijn blij dat hij naar Arnhem komt en hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking."

Fraser startte zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Sparta. In 1984 maakte hij zijn debuut in het Nederlands betaald voetbal voor de club uit Rotterdam. Na zijn vertrek bij Sparta kwam Fraser in actie voor FC Utrecht, Roda JC en Feyenoord. Daarnaast speelde Fraser zes duels voor Oranje. Waaronder één wedstrijd op het WK 1990 in Italië.

Na zijn spelerscarrière begon Fraser in 1999 als jeugdtrainer bij Feyenoord. Daarna ging hij aan de slag als assistent-trainer bij ADO Den Haag. Na een periode als jeugdtrainer bij PSV keerde Fraser terug bij ADO Den Haag als assistent-trainer. Tevens was de geboren Surinamer assistent-trainer bij Jong Oranje, alvorens hij aan de slag ging als hoofdtrainer van de club uit de Hofstad. Na tweeënhalf seizoen als hoofdtrainer bij ADO Den Haag komt Fraser nu over naar Vitesse. 

Fraser staat zondag 26 juni voor het eerst als trainer van Vitesse op het veld. Om 12.00 uur staat de eerste training van seizoen 2016|2017 op Papendal gepland. Uiteraard is iedereen van harte welkom. De toegang is gratis en op deze middag wordt ook het nieuwe thuisshirt gepresenteerd.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: