13 juni 2016 In de media

Henk Fraser wil assistent met Vitesse-achtergrond

Het heeft er alle schijn van dat Vitesse iemand uit de eigen gelederen zal aanwijzen om Henk Fraser als hoofdtrainer te assisteren.
Door de naam van Arno van Zwam, kan volgens de nieuwe coach een streep.

,,Ik heb Arno van Zwam heel hoog zitten en ik heb bij ADO uitstekend met hem samengewerkt", zegt Fraser. ,,Echter, we hebben hier al de beschikking over Raimond van der Gouw, die ook keeper was en volgens mij ook een aardige cv heeft. Ik kijk ernaar uit met hem samen te werken. De komst van Arno is dus niet aan de orde."

Cultuur
Fraser laat weten de komende dagen met de clubleiding van Vitesse in gesprek te gaan over de verdere invulling van zijn staf. De 49-jarige oefenmeester heeft wel een voorkeur. ,,Ik denk dat het goed is als die assistent-trainer een achtergrond heeft bij Vitesse en hier de afgelopen jaren heeft gewerkt. Voor mij is het goed om er iemand bij te hebben die de cultuur van de club al kent en bekend is met de speelwijze bijvoorbeeld. Daar haal ik ook mijn winst uit."

Maas
Fraser is in Arnhem de opvolger van Rob Maas, die na het mislopen van de play-offs zijn afscheid als hoofdtrainer aankondigde. Daarnaast is de club nog op zoek naar assistent-trainer voor Fraser, omdat Jon Dahl Tomasson aan de slag gaat bij de Deense voetbalbond. De verwachting is dat clubicoon Edward Sturing of voorganger Rob Maas, met wie Fraser in de jaren 90 bovendien samenspeelde bij Feyenoord, de staf gaat completeren. Dat betekent dat Vitesse in tegenstelling tot vorig jaar, niet met vier maar drie eerste elftal-trainers aan het seizoen begint.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: