12 juli 2016 In de media

Henk Fraser: ‘Ik hou wel van andere inzichten’

Vitesse heeft de tenten voor een week opgeslagen in een oogverblindend mooi landschap.
Ingeklemd tussen de eeuwenoude wijngaarden in Maribor werken Henk Fraser en zijn mannen verder aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Selectie en staf arriveerden gisteren na om 14.00 uur in Slovenië. Aan de voet van het adembenemende Pohorje-gebergte begon Vitesse rond 17.00 uur de eerste training met een paar ontspannen rondjes. Fysiektrainer Jurgen Seegers voorop, gevolgd door de 24-koppige selectie en daar weer achter hobbelen hoofdtrainer Henk Fraser en Andy Myers mee.

Andy Myers? Ja, Myers is de nieuwe assistent-trainer van Fraser. Hij komt eigenlijk uit het niets over van Chelsea, waar hij in de jaren 90 speler was en de laatste jaren jeugdteams onder zijn hoede nam. Hoewel technisch directeur Mo Allach recent nog liet weten de staf voorlopig rond te hebben en prioriteit gaf aan de aanstelling van een nieuw hoofd opleiding, kwam de assistent als eerst. In het zonovergoten Maribor begon hij aan zijn eerste sessie bij zijn nieuwe club.

"Slovenië is misschien een rare plek om bij een Nederlandse club te beginnen, maar dit is wat ik wilde", legt Myers uit. "Ik was al vijf jaar assistent bij het beloftenteam en was nu iets anders aan het overwegen. Vitesse was een optie. Vorige week dinsdag kwam ik aan in Arnhem en heb ik met Mo en Henk gezeten. Dat was een heel goed gesprek en ik kijk ernaar uit om nu met een eerste elftal te werken. Ik kan nu al zien dat er veel potentie in deze jonge groep zit."

Hoofdtrainer Fraser vreest in elk geval geen extra bemoeienissen uit Londen. "Ik heb hem er graag bij. Natuurlijk komt dit contact tot stand door onze samenwerking met Chelsea. Maar het is niet zo dat ik er niet in ben gehoord. Ik had ook nee kunnen zeggen, maar we hebben vorige week kennisgemaakt en ik moet zeggen dat het meteen heel goed klikte."

Fraser. "Ik moet zeggen dat ik wel van andere inzichten hou. Of Myers een aanwinst is voor ons, kan ik nu nog niet zeggen. Zoals ik me hier moet bewijzen, zal hij dat ook moeten doen."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: