10 februari 2017 In de media

Henk Fraser: ‘We kunnen ons niks veroorloven’

Vitesse komt zaterdagavond in GelreDome om 20.45 uur Willem II tegen. De volgende in de rij van belangrijke wedstrijden waarin de ploeg een resultaat wil behalen.
Na de uiterst frisse ochtendtraining spraken we hoofdtrainer Henk Fraser over de naderende ontmoeting met Willem II en het beeld dat hij heeft van de Tilburgers: "Het beeld is vooral van de laatste wedstrijden en die van vorige week. Het is altijd uiterst vervelend om een wedstrijd in overtal te verliezen. Zij willen zich ongetwijfeld herpakken van die nederlaag."

Brengt dat extra druk met zich mee voor jouw ploeg?
"Niet specifiek. Het is wel zo dat 'men' verwacht dat wij deze wedstrijd gaan winnen. We willen deze ook heel graag winnen, maar dan moet bij ons wederom de juiste beleving, de discipline en de scherpte aanwezig zijn. Ik heb wel het idee dat het besef aanwezig is dat wij ons niks kunnen veroorloven. Ieder duel weer moet alles worden gegeven. Ook zaterdag weer. Gezien het schema moeten we onszelf goed belonen." 

Heb je het gevoel dat het individuele niveau na de winterstop omhoog is gegaan?
"De kwaliteiten die we nu hebben hadden we voor de winterstop ook. Alleen, op een aantal momenten waren we te naïef. Maar ik vind nog steeds dat we ook voor de winterstop aardig spel hebben laten zien."

Het verschil zit hem in het resultaat?
"Het is duidelijk dat we het jaar goed zijn gestart. De eerste twinting minuten in Den Haag vond ik dan weer minder, maar dan weten we twee keer uit het niets te scoren. Ook dat is één van onze kwaliteiten. Vervolgens vergeet je uit te lopen naar 0-3, 0-4."

Tot slot, hoe staat de groep er voor?
"Goed, met uitzondering van Alex (Alexander Büttner, red.). Hij heeft nog wat tijd nodig. Dat is voor beide partijen vervelend, maar het is niet anders. Verder heeft Arnold Kruiswijk een blessure en zijn inzetbaarheid is zeer onwaarschijnlijk. De meest logische vervanger is Lassana Faye, een linkspoot. Maar we hebben ook een aantal rechtsbenige opties. De opstelling maak ik echter pas zaterdag bekend."

Kaartverkoop Vitesse vs Willem II
Voor deze wedstrijd is geen seizoen- of fankaart nodig om tickets te kopen. Wel wordt er gewerkt met een geregistreerde verkoop. Dat wil zeggen dat bij aankoop van tickets je gegevens worden geregistreerd en bij het betreden van het stadion een geldig legitimatiebewijs is vereist. Tickets zijn online te koop via www.vitesse.nl/tickets. Zaterdag zijn de kassa's vanaf 18.45 uur geopend.

Op vertoon van een seizoenkaart kunnen seizoenkaarthouders gratis gebruik van maken het busvervoer van Connexxion. Connexxion heeft de prijs van losse buskaartjes per februari verhoogd van € 4,50 naar € 5,-.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: