24 augustus 2019 In de media

Heracles Almelo niet bang voor Vitesse

De vraag aan de trainer hoe hij Vitesse wil gaan bestrijden kent een lang antwoord. “We moeten geduld hebben is mijn redenering. Wij hebben een team dat heel erg jong is en nauwelijks routine heeft.
Geen paniek bij staf Heracles
"Vertrouwen moet je kweken en dat doen we met deze jonge jongens. Wij vertrouwen als staf op dit elftal maar realiseren ons dat we nog aan diverse dingen moeten schaven. Een belangrijk ding daarin is het positiespel. Afgelopen zondag zag je dat het tweede doelpunt hieruit voortkwam. Wij stonden even niet op te letten en de 2-0, de nekslag, lag er in. Maar als je de statistieken van die wedstrijd bekijkt dan staan we ver voor op PSV. Daarom was het gevoel na afloop ook niet negatief want in de afgelopen drie wedstrijden zijn we alleen maar gegroeid. Als je een goede wedstrijd verliest betekent dat er kansen zijn geschapen en daar zijn we content mee. We willen allemaal leren en wel zo snel mogelijk want we hebben wel punten nodig om onderin weg te komen. We zijn allemaal erg jong op een paar na vergeet dat niet."

Geen geheim
Trainer Frank Wormuth maakt er geen geheim van, zijn eerste man centraal achterin is Robin Pröpper. Ten koste van Dario van den Buijs start hij dan ook zaterdag in de basis. Teun Bijleveld raakt zijn plaats kwijt aan Joey Konings die als aanvallende middenvelder begint.

Vitesse thuis wordt een moeilijke wedstrijd
Vitesse is een moeilijk te bespelen tegenstander dat heeft het verleden wel uitgewezen. "We zullen boven ons zelf uit moeten stijgen om resultaat te halen. Tegen goede ploegen kunnen we dat daar zijn we van overtuigd", aldus de Heraclestrainer. De trainer van Vitesse zal zijn ploeg waarschuwen voor Heracles Almelo met dat akelige kunstgras. Je wint een wedstrijd niet zomaar. Ook bij Heracles keert een stuk routine terug op de bank want Jesper Drost zit weer bij de selectie. Voor Mohammed Osman, Tim Breukers en Sebastian Jakubiak komt de wedstrijd te vroeg. Dessers staat opnieuw in de spits. Hij heeft de afgelopen wedstrijden de meeste doelpogingen gehad maar niet gescoord. Dat is altijd nog beter dan dat hij geen kansen krijgt. Het elftal groeit met de week en daar zijn we erg blij om. De weg van kansen naar scoren is altijd korter dan die van kansen creëren naar kansen krijgen. De technische staf kan het allemaal goed handelen maar we moeten geduld hebben.

Tijd, plaats en scheidsrechter
De wedstrijd tegen Vitesse wordt zaterdagavond 24 augustus 2019 om 19.45 uur in het Erve Asito gespeeld. De scheidsrechter is Jeroen Manschot.

Heracles / Foto’s SV

Hoofdsponsor: