2 januari 2021 In de media

Heracles hervat training – Vitesse maandag aanstaande

Heracles weer aan de bak

De competitie in de eredivisie wordt volgend weekend alweer hervat. Vitesse tegenstander Heracles begon zaterdag na een korte break aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Door het late begin van de competitie in verband met corona en het EK komende juni, is er weinig ruimte op de speelkalender.

Vitesse maandag in training

De Vitesse-selectie komt maandag aanstaande bij elkaar voor de eerste training. Alle spelers ondergaan eerst een coronatest, de spelers die in het buitenland gaan zelf twee. Een voor vertrek naar Nederland en een voor aanvang van de training.

Het uitduel Heracles Almelo – Vitesse wordt op zaterdag om 20.00 uur gespeeld in het Erve Asito stadion in Almelo.

Meteen volle bak in januari

Vitesse moet in januari gelijk aan de bak. In 21 dagen worden maar liefst zeven wedstrijden afgewerkt. Het wordt een interessante maand in de Eredivisie. Vitesse heeft een relatief gezien wat makkelijker programma, de traditionele top vier spelen veel onderlinge duels omdat deze allemaal in de tweede seizoenshelft zijn  geprogrammeerd.

Doordat de clubs twee wedstrijden per week spelen, zijn de clubs die door de komende weken door corona worden getroffen, kwetsbaar in de competitie. Vitesse kende behalve de uitbraak in de trainersstaf, waardoor de hele staf tijdens het thuisduel tegen Heracles Almelo ontbrak, verder een heel geleidelijke besmetting van steeds individuele spelers.

Heracles Almelo had één positieve test in de selectie in aanloop naar de eerste training, na de korte winterstop. Uit privacy redenen is de naam niet bekend gemaakt.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: