23 januari 2010 In de media

Heracles Almelo verrassend onderuit tegen Vitesse

Het verrassend presterende Heracles Almelo heeft in eigen huis niet weten te winnen van Vitesse. Ondanks dat de ploeg uit Overijssel de betere ploeg was, zegevierden de Arnhemmers, door twee doelpunten van Onur Kaya, met 1-2.
Heracles Almelo moest zonder de Belg Birger Maertens aantreden. De verdediger moet één wedstrijd aan de kant zitten vanwege een schorsing. Oud-PSV’er Olivier ter Horst was zijn vervanger. De thuisploeg begon erg sterk aan het duel met de Arnhemmers. Via Mark Looms en Kwame Quansah kreeg Heracles twee grote kansen, maar Piet Velthuizen lag goed in de weg. Aan de andere kant stuitte Lasse Nilsson op Martin Pieckenhagen.

Naar mate de wedstrijd vorderde bleef Heracles Almelo de betere ploeg. Het kreeg kleine kansjes via Everton en Douglas, maar Velthuizen was attent. De mogelijkheden konden nog niet werden omgezet in doelpunten. Vitesse zou tegen de verhoudingen in op voorsprong kunnen komen, maar Santi Kolk verzuimde de bal achter Pieckenhagen te krijgen.

Na de onderbreking kreeg Heracles Almelo wederom kansen. Weer was het Velthuizen die inzetten van Vejinovic en Breukers. Toch was het Vitesse die het openingsdoelpunt wist te maken. Onur Kaya werkte na 68 minuten spelen de bal achter doelman Pieckenhagen na een slechte breedtebal van Quansah. Tien minuten later was het wederom Kaya die de bal binnenschoot: 0-2.

Sebastiaan Steur bracht de spanning een paar minuten voor het einde van de wedstrijd weer terug. De bal viel net achter de doellijn. Na het doelpunt van Steur zette Heracles aan en kopte Pieckenhagen net naast. De gelijkmaker viel echter niet en daarom boekt Vitesse haar zesde overwinning van dit seizoen.