16 december 2011 In de media

Heracles en Vitesse gaan voor revanche

Na een teleurstellende speelronde voor zowel Heracles Almelo als Vitesse, treffen beide clubs elkaar zaterdag in Almelo. Bij winst nadert Heracles de Arnhemmers tot drie punten.

De Heraclieden gingen vorige week met 2-0 onderuit bij ADO den Haag. De mannen van trainer Peter Bosz waren zeker niet de mindere, maar Mike van Duinen en Lex Immers zorgden voor de Haagse driepunter. Vitesse kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Ondanks dat trainer John van den Brom zich na afloop tevreden toonde met het behaalde punt, hadden de ambitieuze Arnhemmers stiekem op meer gehoopt.

Stagiairs

Beide clubs hadden de afgelopen weken een speler op proef. In Almelo trainde Jason Davidson mee onder de leiding van trainer Bosz. De Australiër met een Grieks paspoort zag zijn stage vorige week vrijdag met één week verlengd worden, zodat de technische staf een nog betere indruk kan krijgen van de linksbenige verdediger.

Naar verluidt is Vitesse dichtbij een overeenkomst met spits Mart Lieder. Volgens Noordhollands Dagblad heeft de 21-jarige speler van hoofdklasser Purmersteijn zelfs al een contract getekend bij de club uit Arnhem. Daarnaast zal Lieder volgens het medium direct in de A-selectie van trainer Van den Brom worden opgenomen. Voor een directe overgang van de speler zal de KNVB echter wel dispensatie moeten toekennen.

Dubbele revanche

Naast het 0-0 gelijkspel tegen Groningen heeft Vitesse nóg een goede reden om in het Polman Stadion op zoek te gaan naar eerherstel. Vorig seizoen gingen de Arnhemmers onder leiding van toenmalig trainer Albert Ferrer hopeloos met 6-1 onderuit. Na een 1-0 ruststand liet Vitesse zich in de tweede helft totaal overrompelen. Heracles-middenvelder Willie Overtoom was één van de uitblinkers met twee benutte strafschoppen.

Winst in Almelo lijkt voor beide clubs overigens niet eenvoudig. Van de laatste vijf keer eindigde Heracles Almelo – Vitesse drie keer in een gelijkspel op.

Aangepaste training

Om op het kunstgras van Heracles zo goed mogelijk voor de dag te komen, besloot Vitesse-trainer Van den Brom om deze week tweemaal op het kunstgras van amateurclub Eldenia te trainen. Eerder dit seizoen leverde deze methode al succes op: de uitwedstrijd tegen Excelsior, dat ook op een kunstveld speelt, leverde een 0-2 overwinning op.

Qua productiviteit in uitwedstrijden laat Vitesse het vooralsnog behoorlijk afweten: in de acht uitduels scoorden de Arnhemmers slechts vijf keer. Met negen tegengoals heeft de ploeg op FC Twente na echter ook het minste aantal tegengoals buitenshuis.

Afwezigen
Heracles Almelo   Vitesse
Spelers:    

Spelers:

 
Maertens
Luis Pedro
Looms
Ter Horst
Knie
Geschorst
Buikspier
Hamstring
  Snijders
Chanturia
Drost
Jenner
Van Diermen
Van Ginkel
Hofs
Piiroja
Knie
Lies
Knie
Hamstring
Meniscus
Knie
Geschorst
Knie

 
Goal

Hoofdsponsor: