26 februari 2011 In de media

Heracles vernedert concurrent Vitesse

Vitesse zit de komende tijd nog wel even in spanning. De Arnhemse voetbalclub van de rijke Georgische eigenaar Merab Zjordania hoopte zaterdag tegen directe concurrent Heracles Almelo afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen in de eredivisie, maar dat lukte totaal niet.

Vitesse verloor met liefst 6-1 en blijft zo een van de belangrijkste kandidaten voor het spelen van wedstrijden tegen clubs uit de eerste divisie voor degradatie en promotie. Heracles, dat de wedstrijd begon met hetzelfde puntenaantal (25) en doelsaldo (-9) als Vitesse, zette een belangrijke stap op weg naar handhaving. Nummer zestien Excelsior heeft negen wedstrijden voor het einde zes punten minder dan het elftal van trainer Peter Bosz, dat in eigen stadion maar moeilijk blijkt te verslaan. Ajax wist in Almelo wel te winnen.

Slobodan Rajkovic stond aan de basis van de vernedering van Vitesse. Heracles was in de eerste helft beter, maar een doelpunt bleef lange tijd uit. Kort voor rust hielp de Serviër de thuisploeg. Doelman Eloy Room was uit zijn doel komen lopen en schreeuwde luid dat Rajkovic de bal aan hem moest laten. De verdediger kopte de bal echter net weg voor de handen van Room. Mark Looms schoot de bal daarna van behoorlijke afstand via Room in het doel: 1-0.

Vitesse, dat voetbalde zonder de geschorste spelers Ismaïl Aissati en Nemanja Matic, maakte zichzelf in de tweede helft te schande. Aan niets was te zien dat de club strijdt voor lijfsbehoud. Everton en Mark-Jan Fledderus beslisten het duel in het eerste kwartier na rust.

Vervolgens benutte Willie Overtoom twee strafschoppen en ook Samuel Armenteros mocht nog scoren. Trainer Albert Ferrer, in de eerste helft nog nadrukkelijk aanwezig langs de zijlijn, zag het vanuit zijn stoel gelaten aan. Guram Kashia redde in blessurtijd de eer voor de Gelderlanders.

De kopbal van Kashia die de 6-1 op het scorebord bracht