26 februari 2011 In de media

Heracles wint eenvoudig van directe concurrent Vitesse

Heracles Almelo heeft zich op eigen veld een dienst bewezen door met 6-1 te winnen van naaste concurrent Vitesse. De Arnhemmers hielpen de thuisclub in het zadel door de eerste goal cadeau te doen. Daarna maakte Heracles het met twee fraaie treffers, twee penalty’s en een eigen goal vervelender voor Vitesse.

Pas laat in de eerste helft ging het mis voor de bezoekers. Een miscommunicatie tussen Slobodan Rajkovic en keeper Eloy Room, zorgde ervoor dat de bal in de voeten kwam van de vrijstaande Mark Looms. Hij bedacht zich geen moment en loste een schot op doel. Room wilde het schot nog stoppen, maar sloeg de bal knullig in het eigen doel.

Kort na rust besliste Everton het duel tussen de twee ploegen die de nacompetitie proberen te ontlopen. De Braziliaan werd de diepte ingestuurd en besloot de bal over Room heen te lobben. Tien minuten later haalde Mark-Jan Fledderus van grote afstand hard uit, waarna de bal in de linkerbovenhoek verdween.

In het resterende deel van het duel kreeg Heracles twee strafschoppen toegewezen. Tot twee keer toe ging Willie Overtoom achter de bal staan. De eerste schoof hij laag in de linkerhoek en de tweede trapte hij in de rechterhoek. In de slotfase maakte Guram Kashia het drama voor de Arnhemmers compleet door een eigen doelpunt te maken. In de allerlaatste seconde maakte dezelfde Kashia wel de eretreffer voor Vitesse. Door de winst loopt Heracles Almelo drie punten uit op Vitesse.