21 maart 2015 In de media

Hertog maakt testvlucht in centrum Arnhem

Hertog, de Amerikaanse zeearend en clubsymbool van Vitesse, heeft donderdag een testvlucht gemaakt vanaf de Eusebiuskerk naar het Sonsbeekpark.

 

Zondag 29 maart maakt de Hertog de echte vlucht voor de actie 'Arnhem voor KiKa'. 

Supporters worden opgeroepen dan massaal naar het Sonsbeekpark te komen en te genieten van deze bijzondere gebeurtenis.

De vlucht voor KiKa wordt zondag 29 maart om 13.00 uur gemaakt en vastgelegd met een camera die is bevestigd aan de zeearend Hertog. De beelden zijn dan te zien op een groot scherm.

De toegang op de weide voor de Stadsvilla Sonsbeek is geheel gratis. Wel wordt bezoekers gevraagd om een bijdrage te doen in de donatie-bus van KiKa.

Aansluitend geeft Gerard van den Brink, valkenier van De Valk Roofvogels uit Lunteren een gratis roofvogelshow in het park.
 


 
De komende maanden worden in de stad diverse evenementen georganiseerd om geld in te zamelen voor KiKa, dat fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Sommige reeds geplande activiteiten hebben een link gemaakt naar Arnhem voor KiKa.

Zo wordt op 21 maart een Hertenjacht georganiseerd op de grote bult op industrieterrein IJsseloord 2 naast het Velperbroekcircuit. Op 26 april is er een kickboxgala voor KiKa en op 31 mei spelen Arnhemse bands in een benefietconcert in de Max Brothers.

Meer initiatieven
Initiatiefnemers Jorn Jansen en Arina Rietveld hopen dat Arnhemmers zelf ook initiatieven starten om geld in te zamelen.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV – De Valk

Hoofdsponsor: