26 januari 2010 In de media

Hertog II is er bijna klaar voor

Het is alweer een tijdje geleden dat bekend werd gemaakt dat Hertog II voorafgaand aan Vitesse-PSV zijn eerste vlucht door GelreDome gaat maken.

Aanstaande zondag 31 januari is het dan eindelijk zover! Voor de thuiswedstrijd tegen koploper PSV wordt de jonge en prachtige zeearend voor het eerst gepresenteerd aan het thuispubliek. Gerard en Bettine van den Brink over Hertog II.

“Het is alweer een tijdje geleden, maar nu toch even een korte update over de nieuwe arend van Vitesse”, zet Gerard van den Brink van De Valk Roofvogels. “Hertog II, een zeearend, gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV (zondag 31 januari, 14.30 uur red.) zijn opwachting maken. We hebben Hertog II de afgelopen maanden thuis onder begeleiding van de Hertogtune getraind. Om de realiteit van GelreDome na te bootsen hebben we continu enkele Vitesse vlaggen en de landingsstandaard in het veld staan.”

Bettine: “Daarnaast is de arend ook mee geweest naar, voor hem, vreemde locaties waar wij demonstraties geven. Dit is erg goed gegaan en het lijkt alsof Hertog II onverstoorbaar is. Dit alles is natuurlijk niet hetzelfde als een vol GelreDome. Medio deze week trainen wij ook pas voor het eerst in GelreDome. Dan zullen we ook zien of hij in GelreDome ook zo onverstoorbaar is als we denken. Na woensdag zullen we elke dag in GelreDome trainen om alles zondag zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Foto: Edelf

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: