27 januari 2010 In de media

Hertog II maakt zondag in ieder geval een rondje

Of Hertog II, het nieuwe clubsymbool van Vitesse, zondagmiddag voorafgaand aan Vitesse-PSV daadwerkelijk gaat vliegen, is nog onzeker, maar de zeearend maakt in ieder geval een rondje door GelreDome.

"Ik laat hem alleen vliegen als ik voor 99,9 procent zeker ben dat dat goed gaat", zegt valkenier Gerard van den Brink, die woensdagochtend met de jonge vogel in het stadion trainde. "Als Hertog II niet gaat vliegen, loop ik een ronde om het veld."

Tijdens de eerste kennismaking met GelreDome sinds een eerste training in december nam Hertog II ruim de tijd om het stadion in ogenschouw te nemen. Na een minutenlang verblijf tussen de dakspanten van het stadion verwaardigde de zeearend zich pas weer naar zijn valkenier te vliegen.

Een tweede poging slaagde vrijwel direct. "We hebben nog weinig in GelreDome kunnen trainen, door alle evenementen die er zijn", legt Van den Brink uit.
De valkenier uit buurtschap De Valk bij Lunteren zal tot zondag dagelijks in GelreDome te vinden zijn om de nieuwe mascotte van de Arnhemse voetbalclub aan de omstandigheden in het stadion te laten wennen. Hertog II is de opvolger van de Afrikaanse vechtarend Hertog, die in 2009 overleed aan de gevolgen van een schimmelinfectie.

YouTube Video

Meer over Hertog II in De Gelderlander van donderdag.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: