17 maart 2010 In de media

Hertog II met schrik vrij

Clubsymbool zijn van Vitesse is een gevaarlijke bezigheid, zo bleek ook vorige week.

Tijdens de Kids Club Dag in GelreDome vloog zee­arend Hertog II, kersverse opvol­ger van de veel te vroeg overleden Hertog, vrolijk rond in GelreDo­me. Omdat het dak dicht was kon de enthousiaste vogel niet weer ontsnappen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Niets bleek minder waar toen het jonge beest met een rotgang één van de loges wilde bin­nenvliegen.

Hertog II ramde vol te­gen een ruit en viel als een bak­steen op het balkon, waar hij voor pampus bleef liggen.
Tot grote opluchting bleek Hertog II een dikke nek te hebben en vloog hij, na een paar keer met de veren te hebben geschud, rustig verder. Vitesse zou nu overwegen de ramen van de loges met vogel­werende stickers te beplakken. Aangezien het voetbal toch niet om aan te zien is, een aardig idee.

Reactie Gerard van den Brink:

De arend vloog flink wat rondjes en zag mij niet staan tussen al die joelende kinderen en luchtkussens, naar zo’n 5 rondjes dacht hij te gaan zitten op zo’n richel voor die loges, dit is nogal glad waardoor de arend geen grip had en er vanaf gleed en weer verder vloog, naar nog een paar rondjes ging hij rustig op oost zitten vanwaar hij mij ook weer kon zien. Dus niks ergens tegen aangevlogen! Niks als een baksteen vallen en niks voor pampus liggen!!
Ben heel benieuwd wie dit verzonnen heeft?

vr gr Gerard
www.devalk-roofvogels.nl

De Gelderlander

Hoofdsponsor: