18 december 2011 In de media

Hertog op NK Icecarving

De officiële Nederlandse Kamioenschappen Icecarving vond voor de 8e maal plaats in Arnhem. Een groot aantal professionele teams van twee personen maakten de mooiste ijscreaties in de binnenstad. Ook de Hertog van Vitesse was in de Arnhemse binnenstad te bewonderen.

Met behulp van kettingzagen, beitels, hamers, droogijs en andere attributen creërden de deelnemers prachtige beelden uit de blokken ijs. In totaal waren er zaterdag vijftien ijs-beeldhouwers actief op het NK dat in Arnhem werd gehouden in het kader van de Warme Winterweken. De beelden zijn ook nog op zondag te bewonderen op Jansplein/Jansplaats.

Ook elders in de stad waren activiteiten. Adelaar Hertog maakt bij thuiswedstrijden van Vitesse een fraaie zweefvlucht door stadion GelreDome. Zaterdagmiddag trok Hertog veel bekijks in de Arnhemse binnenstad. Gerard van den Brink toonde de roofvogel op de Land van de Markt.

Ondertussen beitelde kunstenaar Dave Willé uit grote ijsblokken een Hertog van ijs. Zowel de echte levende Hertog als het ijskoude standbeeld van Hertog trokken veel bekijks van het winkelende publiek. Tientallen kinderen en volwassenen lieten zich met beide vogels vereeuwigen. Vitesse wil de band met de stad Arnhem verstevigen, vertelt Ingrid van Osch van Vitesse over de promotie-actie van de Arnhemse eredivisieclub. In de ijs-variant van Hertog waren voor oplettende kijkers twee halve seizoenskaarten ingevroren.

 

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: