20 november 2021 In de media

Het Arnhemse vuur brandt nog: “Goede flow en fitte selectie”

Na de derde interlandbreak van het seizoen is het in de Eredivisie tijd voor de confrontatie tussen de twee clubs die in de laatste vijf speelronden de meeste punten (12) wisten te verzamelen: PSV vs Vitesse. Zaterdag om 16.30 uur trappen de huidige nummers twee en vijf van de competitie af in het Philips Stadion. Een vooruitblik met trainer Thomas Letsch.

Flow en fitheid

Tijdens de interlandonderbreking werd er eerst ontspannen, maar daarna ook weer hard getraind. En dat met de gedachte dat het heilige vuur momenteel brandt bij Vitesse. “We zitten in een goede flow en dat willen we doorzetten. Tegen Tottenham Hotspur was het goed en hadden we een beter resultaat verdiend, tegen FC Utrecht was het zelfs uitstekend. Bovendien is de hele selectie op dit moment fit. Dat is érg prettig, zeker in zo’n novembermaand. Natuurlijk zit er wat geluk bij, maar het is wel weer een signaal dat de werkwijze van de technische, medische en fysieke staf zijn vruchten afwerpt. Ik constateer tot slot ook dat de concurrentie toeneemt. Het komt steeds dichter bij elkaar te liggen. De selectie is strijdbaar.”

Bero en Schreuder

In aanloop naar PSV-uit werden er twee nieuwsfeiten gepubliceerd door Vitesse: Matúš Bero verlengde zijn contract, terwijl assistent-trainer Dick Schreuder de kans pakte om hoofdcoach bij PEC Zwolle te worden. Letsch: “Het bericht over Matúš was het beste nieuws van de week. Ik ben blij met zijn contractverlenging, omdat hij zeer belangrijk is voor het team. Niet alleen voetballend gezien, maar ook vanwege zijn leiderschap op en buiten het veld”, aldus de keuzeheer, die ook ingaat op het vertrek van zijn assistent Schreuder. “Ik feliciteer PEC Zwolle met een goede coach en een fijn persoon. Ik ben blij voor hem, maar vind het jammer dat hij weg is, omdat ik heb genoten van onze fijne samenwerking.”

PSV

Waar Vitesse beschikt over een fitte spelersgroep, gaat het bij PSV de afgelopen weken vaak over de actuele blessurelast in Eindhoven. “Maar we hebben het over PSV: een topclub. De kwaliteit ligt altijd hoog en dat maakt ze de favoriet. Toch hebben wij het in de laatste ontmoetingen verdienstelijk gedaan tegen PSV. We gaan weer voor onze kans”, stelt Letsch. Met de goede flow en de fitte selectie zijn de ingrediënten dus ook aanwezig. Het enige wat ontbreekt zijn de supporters. “We moeten ze helaas weer missen, maar dat moeten we accepteren. Hopelijk kunnen we een goed resultaat voor ze neerzetten en zijn de supporters snel weer welkom.”

PSV vs Vitesse

De laatste zeven krachtmetingen met PSV in Eindhoven leverden geen succes op voor Vitesse, al waren de Arnhemmers vorig seizoen dichtbij (3-1 na een lange 0-1 voorsprong). De laatste en tevens mooiste driepunter in de lichtstad dateert van 7 december 2013, toen het maar liefst 2-6 voor de geel-zwarten werd. Davy Pröpper scoorde destijds tweemaal voor Vitesse, maar staat zaterdag als PSV’er tegenover zijn oude club. Dat geldt ook voor Marco van Ginkel en Armando Obispo. Vorig seizoen wist Vitesse in GelreDome met 2-1 van PSV te winnen.

Met vijftien punten uit zes uitduels zijn de prestaties van Vitesse op vreemde bodem nog steeds beter dan elke andere club in de Eredivisie. De reeks van vier gewonnen uitwedstrijden op rij is de langste sinds het najaar van 2012. De 1-2 winst van de Gelderse ploeg in Eindhoven in november 2012 is gek genoeg de enige thuisnederlaag van PSV in de novembermaand en in de Eredivisie sinds 2003.

Arbitrage

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Assistent-scheidsrechters: Rogier Honig en Freek Vandeursen
Vierde official: Jannick van der Laan
VAR: Kevin Blom
AVAR: Stefan de Groot

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: