22 november 2019 In de media

Het geheim van Honda’s fitheid heet Oshita

Donderdag arriveerde Keisuke Honda met zijn werkvergunning in Arnhem. Zondag staat hij al tussen de lijnen in stadion Het Kasteel in Rotterdam om met Vitesse te spelen tegen Sparta.
Honda heeft een olympische droom. Hij wil met zijn thuisland Japan meedoen op de Spelen van Tokio, in de zomer van volgend jaar. 

Voor die missie vertrouwt Honda op zijn personal trainer Taichi Oshita die overal met Honda meereist. Hij is al anderhalf jaar hoeder van Honda's fysieke fitheid. Testen bij Vitesse wijzen uit dat de Japanse middenvelder topfit is.

"Keisuke zit vol energie", vertelt Oshita na de persconferentie op Papendal aan De Gelderlander. "We trainen altijd door. Ook in de interlandperiodes. Nu hebben we in Cambodja de conditie op peil gehouden. Hij heeft niet bij Vitesse getraind, maar wel in Phnom Penh. Aan inhoud ligt het niet."

Vitesse-trainer Leonid Slutskiy maakt het niet uit dat Honda al maanden geen wedstrijd gespeeld heeft. "Honda bezit grote technische vaardigheden. Hij is intelligent in het veld. Honda moet een bruggenbouwer worden bij Vitesse. Ik zie in hem de verbindingsman tussen middenveld en aanval. Daar hebben wij behoefte aan creativiteit. Honda is één van de beste spelers met wie ik ooit heb gewerkt. De voorbije jaren bij Pachuca in Mexico en bij Melbourne Victory in Australië was hij ook gewoon goed. Daar leverde hij meerdere assists af. Hij creëert kansen. Hij is de ontbrekende schakel."

Honda ziet met vertrouwen naar het duel in Rotterdam uit, zo verteld hij op de persconferentie op Papendal. "Ik voel me fit en ik wil de negentig minuten volmaken. Maar ik weet niet of dat ook lukt. Ik heb lang geen wedstrijd gespeeld. Ik hoop met mijn ervaring van waarde te zijn. Vitesse heeft een jonge groep. Die herbergt kwaliteit, maar krijgt wedstrijden niet onder controle. Daarbij wil ik helpen. Maar ik kan het niet alleen. VVV is al meer dan tien jaar geleden. Ik sprak nog geen woord Engels. In het Nederlandse voetbal ben ik groot geworden. Daarna ben ik doorgegroeid. Dát wil ik nu ook bij Vitesse laten zien. Ik ben ouder geworden. Maar echt niet te oud."

Vitesse – Sparta Rotterdam wordt zondag om 16.45 uur gespeeld.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: