8 november 2014 In de media

Het grote gevaar voor Feyenoord

Kan Feyenoord Marko Vejinovic temmen? Dat wordt de cruciale vraag in de confrontatie met Vitesse in het Gelredome zondag.
De 24-jarige middenvelder verkeert in de vorm van zijn leven en is de topscorer van de Arnhemse club.

Waar Feyenoord wil aantonen dat het na zes overwinningen op rij ook de grotere clubs de baas kan zijn, wil Vejinovic bewijzen dat hij bij de beste spelers van de eredivisie hoort. De man met een Nederlands paspoort en Servische ouders ontwikkelt zich onder trainer Peter Bosz zo sterk, dat het moment kan naderen waarop hij een keuze moet maken tussen de nationale ploeg van Servië en het Nederlands elftal.

Vejinovic is een liefhebber van het eerste uur. Voor zichzelf is hij niet altijd de makkelijkste, maar op het veld zegt hij te gedijen bij de voetbalvisie van zijn huidige coach. "Vitesse valt onder deze trainer altijd aan, we verdedigen vooruit en hebben die heerlijke 5 secondenregel waarin we de bal willen terugveroveren. Deze manier van voetballen vind ik geweldig en heel goed bij ons passen."

Het spel van Vitesse moet zich nu ook in meer punten gaan uitbetalen, dat beseft ook Vejinovic. De Arnhemmers bezetten immers een teleurstellende 11e plek in de eredivisie en goede resultaten worden teveel afgewisseld met negatieve scores. Gelukkig bedraagt het gat met de nummer 4 van de ranglijst (FC Twente) slechts 4 punten en is er voldoende ruimte om het tij snel te keren.

In eigen huis probeert Vejinovic in elk duel spektakel te bieden. Hij gruwelt ervan als tegenstanders zich rond het strafschopgebied ingraven. Feyenoord zal zo niet spelen en dat maakt de kans op een zeer aantrekkelijk duel groot. Vejinovic: "Ik hoop elke keer dat tegenstanders durven aan te vallen. Daardoor ontstaat er ruimte op het veld.”

Gelukkig bestaan ze nog, spelers en trainers die risico’s in het spel durven te leggen. De tijd dat ze er bij Vitesse over klaagden, is voorbij. "Ik hoor er nooit iemand over, niemand klaagt bij ons”
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: