4 mei 2015 In de media

Het virtuele Europees play-off schema

De competities naderen het einde en de prijzen worden verdeeld. Het deelnemersveld van de play-offs om Europees voetbal is na de bekerwinst van FC Groningen nagenoeg bekend.
Als er geen gekke dingen gebeuren, strijden AZ, Vitesse, sc Heerenveen en PEC Zwolle na de reguliere competitie om het laatste ticket voor de voorrondes van de Europa League.

Op dit moment staat PEC zevende, met een voorsprong van vier punten op Groningen. Omdat de noorderlingen direct Europa ingaan, zou het voor PEC geen ramp zijn om ingehaald te worden. Met twee speelrondes te gaan staat SC Cambuur op zes punten afstand en heeft het een veel slechter doelsaldo (+12 om -6). Daardoor is PEC vrijwel zeker van de play-offs.

Heerenveen, Vitesse en AZ kunnen het seizoenstoetje sowieso niet meer mislopen. De laatste twee clubs kunnen nummer drie Feyenoord nog passeren en zich zodoende direct kwalificeren voor Europees voetbal. Dan zou Feyenoord het in de laatste twee duels flink uit handen moet geven: op dit moment heeft het een voorsprong van drie en vijf punten op respectievelijk AZ en Vitesse.

Hieronder een overzicht van de wijze waarop in Nederland de Europese tickets worden verdeeld. Uitgaande van de stand na speelronde 32 en de bekerfinale.
 

Klik op het plaatje voor grotere weergave

 

 
Klik op het plaatje voor grotere weergave
Supportersvereniging Vitesse / Schema KNVB / Foto’s SV

Hoofdsponsor: