29 december 2015 In de media

Het Vitesse-supporters jaar 2015 in beeld

Een bloemlezing van een actief jaar 2015 van de Supportersvereniging Vitesse en overige supporter initiatieven. Via de actieve links kun je de vitesse.org artikelen teruglezen.
In JANUARI trapt de Supportersvereniging Vitesse (SV) het jaar af met een inloopavond voor Vitesse-supporters.

De Vitesse.org redactie presenteert een vernieuwde website.
 

De Supportersvereniging Vitesse is in FEBRUARI gastheer van de jaarlijkse vergadering van de SBV, de landelijke koepel voor supportersverenigingen.

De Vitesse-spelers bekogelen na afloop van de sneeuwwedstrijd Cambuur-Vitesse (0-2) het uitvak met Vitesse-supporters op ludieke wijze met sneeuwballen.

Aan de wel of niet trommels op de Theo Bos-tribune discussie komt voor het lopende seizoen een einde als de SV via derden een onafhankelijke poll organiseert. Van de ruim 2000 uitgebrachte stemmen wil 65% wil trommels op de tribune en de SV organiseert een trommelclinic met oud Vitesse-speler en percussionist Glenn Helder.
 

De SV steunt een supportersinitiatief om een Theo Bos-borstbeeld op Papendal te realiseren. Er wordt via vitesse.org en de social media een oproep gedaan om te doneren en het doel wordt gehaald.

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia, geschorst voor het duel Vitesse-Ajax, bekijkt het duel tussen de Vitesse-supporters op de Theo Bos-tribune.

Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse-Ajax wordt een sfeeractie op de Theo Bos-tribune getoond. De afbeelding laat Labyad zien die een seizoen eerder de grabbelende doelman van Ajax verschalkte.
 

Tijdens de wedstrijd Vitesse-PEC Zwolle wordt clubicoon Theo Bos geëerd op zijn tweede sterfdag met een groot spandoek en spontaan applaus tijdens de 4e minuut.

Het duel Vitesse-Willem II wordt opgeluisterd met een grote lintenactie.
 

In MAART wordt het borstbeeld van Theo Bos onthuld op Papendal en aangeboden aan Marieke, de echtgenote van Theo.
 


 
De Supportersvereniging Vitesse en Vitesse organiseren kinderpaasspelen voor de kleinste Vitesse-supporters op Papendal.
De vitesse.org redactie slaagt erin wat de schrijvende pers tot dan toe niet lukt, in gesprek te gaan met TD Mo Allach. Een duidelijke visie over de Vitesse-academie.

In APRIL organiseert de SV de jaarlijkse Vitesse-Quiz voor kenners van de Vitesse-historie.

De kampioenswedstrijd van Jong Vitesse wordt opgeluisterd met flairs en een massale aanwezigheid van Vitesse-supporters.
 

In MEI protesteert de SV bij de KNVB en de Politiebond als de uitwedstrijd Feyenoord-Vitesse in verband met politiestakingen wordt verplaatst en dreigt met een kort geding.

Na afloop van het met 5-2 gewonnen play off finale tegen sc Heerenveen viert de selectie van Vitesse met de supporters op de promenade van de Oost-tribune.

Pal na de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie wordt het oude supportershome ontmanteld en start twee dagen later de nieuwbouw van het Supportershome Monnikenhuize.
 

Davy Pröpper wordt tot Vitesse-speler van het Jaar (seizoen 2014-15) gekozen. Bijna 3000 Vitesse-supporters brengen hun stem uit in de door de SV georganiseerde poll op vitesse.org.

In JUNI zijn de Vitesse-supporters massaal aanwezig op de eerste training van Vitesse van het seizoen 2015-2016. Vitesse presenteert het nieuwe thuisshirt voor de aanwezige supporters op Papendal.

Vitesse nodigt in JULI de op social media meest actieve Vitesse-supporters uit naar GelreDome en zij worden daar totaal verrast door de aanwezige Vitesse-selectie in het nieuwe uitshirt van Vitesse. De supporters krijgen de primeur en kunnen als eerste de foto's wereldkundig maken via de social media.
 

De vernieuwde mobile site van vitesse.org gaat online en de SV-statistiekenwebsite wordt uitgebreid qua functionaliteit.

Dat sommige spelers na hun vertrek bij de club klasse hebben laat Arnhemmer Davy Pröpper zien. Hij bedankt o.a. de Vitesse-supporters via Instagram na zijn transfer naar PSV.

De Supportersvereniging Vitesse organiseert de busreis naar Southampton voor Vitesse-supporters. De Vitesse-supporters krijgen internationale waardering door voor, tijdens en na de wedstrijd Southampton-Vitesse aaneengesloten te zingen en hun team te steunen.1800 supporters zijn in Southampton en vieren Europees voetbal samen met de Saints-supporters. 
 


 

Vitesse-supporter Robbie Teerink is recordhouder wedstrijdbezoeken van de in totaal 50 gespeelde Europese duels en wordt in AUGUSTUS in het zonnetje gezet.

Tijdens de Europese return krijgt het centrum van Arnhem voor één dag een Southampton-plein. De supporters van beide clubs maken er een waar voetbalfeest van. Tijdens het laatste uur maken een stel amokmakers ruzie en volgen er een aantal arrestaties.

De SV neemt eind augustus stelling tegen het uitfluiten van individuele spelers.

Eerder dan verwacht opent het gloednieuwe Supportershome Monnikenhuize haar deuren. In amper 3 maanden tijd is de nieuwbouw gerealiseerd. Een waar huzarenstukje.
 

In SEPTEMBER maakt Vitesse haar teamfoto voor het nieuwe Supportershome Monnikenhuize. Een unicum in betaald voetbal Nederland.

De G-trofee supporters en voetballers genieten van een middag vol voetbal en interactie met de Vitesse-selectie.

De Zwart op Geel-redactie brengt een Supportershome-Special uit met verhalen over de historie en nieuwbouwproces van het Supportershome Monnikenhuize.
 

Mochten de Vitesse-supporters er al eerder van genieten, het Supportershome Monnikenhuize wordt eind september in het bijzijn van (bouw)relaties, sponsoren en vrijwilligers officieel geopend door het oudste en jongste SV-lid.

Ook dit jaar organiseert de Supportersvereniging Vitesse in samenwerking met Vitesse de Airborne-wedstrijd en de Vitesse-supporters brengen na afloop van de wedstrijd het traditionele eresaluut aan de veteranen in Supportershome Monnikenhuize.
 

De Vitesse-supporters steunen trainer Peter Bosz na de tumultueus verlopen bekerwedstrijd Heracles-Vitesse. De SV neemt stelling in het artikel 'De klok van Zeist en meer discussie…' met betrekking tot dubieuze beslissingen en gerommel met de tijdwaarneming.

SV-voorzitter Stef ten Thij neemt afscheid en Paul Koster volgt hem op. Projectleider nieuwbouw supportershome Eddie Kraaij wordt Erelid van de SV.
 

In OKTOBER start Vitesse-Ajax met een mooie vuurwerk sfeeractie.

In oktober is er een hoop gedoe op de social media over een spandoek in GelreDome dat tijdens Vitesse-Ajax kort getoond is. De afkorting is voor meerledige uitleg vatbaar en uiteindelijk geven de makers 'openheid' en tonen berouw.

Zoals bij alle sfeeracties trekken ook in de voorbereiding op de Gelderse derby de Supportersvereniging Vitesse en Vivo samen op. Begin oktober wordt er hard gewerkt aan de derby sfeeractie.
 

Tijdens Vitesse-FC Groningen hangt een spandoek voor de Theo Bos-tribune als stil protest tegen de onverklaarbare wijze waarop de KNVB de zaak Bosz en de tijdwaarneming tijdens het bekerduel Heracles-Vitesse afhandelde: 'Zoals het klokje in Zeist tikt, tikt het nergens'.

Vitesse roept haar supporters op om naar Supportershome Monnikenhuize te komen voor een 'bijzonder Vitesse-moment'. Daar waar veel clubs dat in bestuurlijke kring of alleen met in bijzijn van de pers doen, laat Vitesse als club haar betrokkenheid blijken door een belangrijke speler van Vitesse in het supportershome in bijzijn van ruim 400 supporters ter plekke het contract te laten tekenen.
 

Begin 2016 zal er een Arnhemse editie van het Monopoly-spel verschijnen met een nadrukkelijk Vitesse-tintje.

Opnieuw heeft Vitesse een noviteit: de selectiefoto van Vitesse wordt voor het Supportershome Monnikenhuize gemaakt.
 

In NOVEMBER start de Arnhemse uitvaartonderneming Kramer met de Vitesse-uitvaart voor supporters.

Peter Bosz laat zich tijdens het persuurtje lovend uit over de aanhoudende steun van de Vitesse-supporters voor zijn ploeg.

De Supportersvereniging Vitesse organiseert een rondleiding voor Vitesse-supporters op Papendal. De aanwezige supporters krijgen uitleg over de visie op de Vitesse-academie van Mo Allach en technische wedstrijd informatie van Terry Peters.
 

Vrijwilligers van de Supportersvereniging Vitesse komen in november bijeen voor een bijzondere avond. De voltallige selectie –  en staf van Vitesse serveren een uitgebreid buffet en drankjes in Supportershome Monnikenhuize om de vrijwilligers van de SV te bedanken voor hun jarenlange inzet en het realiseren van het nieuwe supportershome in het bijzonder.
 

De SV doet voorafgaand aan de derby een oproep aan de supporters om de Gelderse derby op het veld te laten plaatsvinden en ongewenste spreekkoren achterwege te laten. Tijdens de afsluitende training voor de derby zijn maar liefst 1400 supporters aanwezig.

De Gelderse derby in GelreDome werd opgeluisterd door een schitterende sfeeractie. De tekst 'Al 1892 jaar de nummer één van Gelderland' werd door de 1-0 winst later op die middag nog een keer benadrukt.
 

Vitesse is in DECEMBER bereid om medewerking te verlenen aan het verplaatsen van het duel Vitesse-PSV op verzoek van de Eindhovenaren. De SV stelt vragen aan Vitesse of de gevolgen voor de Vitesse-supporters en de Sinterklaasavondviering voldoende zijn overwogen.

In de talrijke reeks van SV-activiteiten noemen wij de SV Kerstbingo. Ruim 200 Vitesse-supporters dingen in het supportershome mee naar de diverse prijzen.

Tijdens de wedstrijd Vitesse-Heracles wordt het 'Chicks love Diks'-spandoek geretourneerd. Het was uit het uitvak in Almelo ontvreemd tijdens de bekerwedstrijd, eerder dit seizoen.
 

Voorafgaand aan tijdens de wedstrijd Vitesse-FC Twente worden de Tukkers van repliek gediend met een serie spandoeken.
 

Na afloop van de voetbaldemonstratie tegen FC Twente in GelreDome (5-1) luidt de Vitesse-staf en -selectie, op uitnodiging van de SV, het jaar uit in Supportershome Monnikenhuize.

De Vitesse-spelers nemen het door de supporters gemaakte spandoek van de Theo Bos-tribune over en bedanken de Vitesse-supporters voor hun steun gedurende het afgelopen jaar.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: