23 juli 2024 In de media

Het voortbestaan op één!

Op maandagavond 22 juli heeft een vertegenwoordiging van diverse supportersgroepen een verhelderend gesprek gevoerd met Edwin Reijntjes. Hierin zijn diverse onderwerpen aan bod gekomen, zoals aandelen voor supporters, het gebrek aan communicatie, de besloten oefenwedstrijden en de aandelenoverdracht naar Guus Franke. Als meest acute onderwerp is de licentie voor komend seizoen besproken. Het enige obstakel wat daarvoor nog in de weg staat, is een sluitende begroting. De problemen met de accountant en bank zijn definitief opgelost. Het is aan het meedenken van de licentiecommissie en beroepscommissie te danken dat er ruimte wordt gegeven om ook deze laatste horde te kunnen nemen.

Het is nu aan de club om een sluitende begroting te presenteren, in samenwerking met de betrokken partijen. Het komt erop neer dat er een oplossing gevonden moet worden voor de tot nu toe gehanteerde voorwaarden. Tot op heden is dit nog niet gelukt. De discussie over die voorwaarden wordt deels gevoerd via de media, maar er wordt nog te veel naar elkaar gekeken en te weinig toegegeven om tot een definitieve oplossing te komen. Dit brengt de club zowel financieel als sportief in het nauw, het geld is nagenoeg op en de club kan zich niet richten op de toekomst. De selectie kent bijvoorbeeld nagenoeg uitsluitend stage- en jeugdspelers. De oplossing moet echt gevonden worden bij de betrokken partijen. Een nog lagere begroting indienen is immers amper mogelijk, omdat er veel vaste kosten zijn en de club simpelweg spelers en kantoorpersoneel nodig heeft om te blijven draaien. Daar komt bij dat het gesuggereerde gat van circa zes miljoen met name voortkomt uit het vorige seizoen, zoals de reorganisatiekosten en het afbetalen van de crediteuren.

Het zou Vitesse enorm helpen als de betrokken partijen de noodzaak om de club te redden vooropstellen en na het veiligstellen van de licentie in goed overleg bepalen wat ze ervoor terugkrijgen. We kunnen het niet veroorloven dat straks de operatie geslaagd is, maar de patiënt overleden. Oftewel: we moeten ervoor waken dat de licentie wordt afgegeven terwijl Vitesse ondertussen haar faillissement moet aanvragen. Wij hebben als supporters door middel van de crowdfundingsactie de club onvoorwaardelijk gesteund: eerst geld storten en daarna praten over de invulling ervan. Laat alle partijen het voorbeeld van de Vitesse-supporters volgen door eerst hun clubhart te laten spreken en daarna de details in te vullen. Alhoewel we het standpunt van eenieder begrijpen, gaat het ons maar om een ding; het voortbestaan van de club hoort op één te staan! Komen de partijen over de brug, of is het toch een brug te ver?

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: