19 december 2010 In de media

Het wedstrijdbeeld van Albert Ferrer

Samengevat zag hoofdtrainer Ferrer de wedstrijd tegen NAC Breda als volgt: een goede eerste helft die gevolgd werd door een slechte fase direct na rust waarna de sneeuw roet in het eten gooide om er nog een echte wedstrijd van te maken.

De Catalaan was weer als vanouds langs de zijlijn te vinden. Het was vaak niet duidelijk of de trainer de assistent-scheidsrechter nu hinderde of juist andersom. Beide heren vochten welhaast om een plekje langs het krijt om het beste zicht te hebben op het speelveld. Op advies van de vierde official leek Ferrer zich op een gegeven moment gewonnen te geven, maar na rust - toen de zichtbaarheid zienderogen afnam door de sneeuw - stond hij daar weer. Een prachtig gezicht van een bevlogen trainer die zijn spelers continu coachte en aanwijzingen gaf.

In de eerste helft was daar niet eens veel aanleiding voor. Vitesse speelde fris, maakte het spel en voetbalde zich naar het doel van Jelle ten Rouwelaar, die dekselse doelman die Vitesse in GelreDome in zijn eentje van drie punten afhield. Met een uitstekende redding op een dito schot van de prima spelende Stevanovic leek het er weer slecht uit te zien voor de geel-zwarten, maar op het half uur tastte hij plots mist na een fel schot van Julian Jenner.

De Arnhemse doelpuntenmaker toonde aan zijn vorm nog niet in de kerstboom te hebben gehangen, ondanks dat de vleugelaanvaller in en tegen FC Groningen buiten de selectie werd gehouden na een mindere trainingsweek. Op de momenten dat het veld nog groen was glipte hij enkele malen langs zijn verdedigers en was in de eerste helft, samen met Stevanovic, het grootste Arnhemse gevaar. Na rust verloor de ploeg de greep op de wedstrijd en werd het voor Jenner steeds lastiger voetballen.

Opvallend wellicht was de basisplaats van Marco van Ginkel ten faveure van Davy Pröpper, leider in het 'Man of the Match' klassement van Vitesse. De eveneens zeer talentvolle Van Ginkel viel al prima in tegen Ajax en deed het tegen NAC Breda wederom uitstekend. Het wachten is misschien wel op het moment dat zowel Van Ginkel en Pröpper samen op het middenveld spelen. Zoals ze dat in de beginfase van de competitie deden.

Door een andere speelwijze en meer druk naar voren had Vitesse na rust moeite met de thuisploeg en dat zorgde voor een snelle gelijkmaker. In de resterende dertig minuten, waarin de sneeuw de beste vorm had, had het doelpunt aan beide kanten kunnen vallen. Het was wel de meest gelukkige die de winst had gepakt, maar zover kwam het niet en bleef het 1-1 voor 18.000 toeschouwers.

Albert Ferrer na afloop: "Ik heb een prima eerste helft gezien zoals we dat voor ogen hadden en op hebben getraind. Teleurgesteld ben ik echter over de manier waarop we de wedstrijd uit handen geven. Alsof er een ander elftal in het veld stond na rust. Natuurlijk zette NAC meer druk op ons en was er meer initiatief naar voren, maar wij anticipeerden daar niet goed op.Vooraf teken je misschien, kijkend naar de resultaten van NAC in eigen huis, voor een punt. Met ons spel en de voorsprong voor rust hadden we voor de drie punten moeten gaan. Conclusie: tevreden over de eerste helft, teleurgesteld over de tweede en daarom niet tevreden met slechts één punt."