11 januari 2010 In de media

Het weer speelt eerste training Vitesse parten

De SV volgde de eerste training. Dit werd een pittige bosloop van anderhalf uur.

Twee diehard Vitesse fans en een wanhopige freelance fotograaf van de Gelderlander trotseerden de kou en waren aanwezig bij de eerste training van de Vitesse selectie na de winterstop. Een lid van de schrijvende pers kwam er zijn warme auto niet voor uit. Met toenemend beslaande ruiten werd er verslag van de eerste training gedaan.

Om kwart over tien geen staf en spelers te zien bij het trainingsveld op Papendal. De freelance fotograaf van de Gelderlander begon zich ernstig zorgen te maken en probeerde via de twee aanwezige Vitessefans aan informatie te komen. "Trainen ze wel vandaag? Ik sta al een half uur te wachten", was haar vraag. Enkele telefoontjes later bleek de selectie wel op Papendal aanwezig, maar in verband met een onbespeelbaar hard trainingsveld, werd er een bosloop wat verderop afgewerkt.

Gedurende anderhalf uur werd de selectie onderworpen aan een pittige bosloop waarbij de rondetijden telkens stevig werden opgeschroefd. "Het trainingsveld is onbespeelbaar hard en dat is vragen om blessures", volgens trainer Theo Bos. "Wij vertrekken net op tijd naar betere oorden. In Turkije kunnen wij tenminste goed trainen en er staan twee toernooipartijen op het programma met sterke tegenstanders. Wij komen dinsdagochtend om 8:00 uur bij elkaar en vliegen om 11:00 uur vanaf Düsseldorf naar Turkije."

Paul Verhaegh was blij met de trip. "Vandaag is het alleen lopen en morgen een korte training, na zo’n vlucht. Eigenlijk komt de eerste wedstrijd net een dag te vroeg, Maar het is een goed toernooi en het is prettig dat een deel van de fans de wedstrijden via Eurosport 2 kunnen zien".

Santi Kolk werkte een volledige training af. "Ik ben weer zo fris als een hoentje", liet hij in het voorbijrennen weten.

Dinsdag vliegt de Vitesse staf en -selectie naar Turkije.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: