2 augustus 2012 In de media

Hiddink: Vitesse was de eerste helft beter

Guus Hiddink (audio) noemt de overwinning van zijn ploeg FC Anzhi op Vitesse een mooi resultaat tegen een goede ploeg. Volgens hem was Vitesse in de eerste helft echt een klasse beter.
"We wilden hun echt niet zo ver laten komen en het spel laten bepalen, ze hebben dat knap uitgespeeld tot aan zeg maar de ‘finale’ die ze niet afgemaakt hebben", aldus de Varssevelder.

"In de tweede helft was dat anders, toen waren ze inderdaad wat meer uitgeraasd en zijn wij meer naar voren gaan spelen, waardoor we de goals scoorden en waardoor we eigenlijk nog op de 3-0 van Eto’O zaten te wachten in de 90e minuut, maar die kwam niet." Samuel Eto’O is de ster van de Russische ploeg. Hiddink: "Hij neemt het risico en kan dicht tegen een tegenstander lopen en dan is ie ineens weg. En als dat goed gaat, geeft dat meteen kansen."

Het ziet er niet rooskleurig uit voor Vitesse in de Europa League, dat volgende week de return speelt in GelreDome, maar volgens Hiddink is de strijd nog niet gestreden.

De carrière van Hiddink
Over zijn eigen carrière zei Hiddink dat hij voorlopig in Moskou blijft, al gaan de zaken daar wel steeds beter lopen. Als het dan goed draait, dan kan het zijn dat hij een stapje terugdoet en de club wellicht op afstand gaat begeleiden.

"Als ergens de zaak gaat lopen, dan moet je wegwezen. Dan moet je iets nieuws gaan zoeken, al ben ik nu niet de jongste meer, dus dat zal nieuwe zoeken zal niet zo veelvuldig meer voorkomen. Maar zolang het voetbal mij nog energie geeft, en ik niet een oude zure man word richting jonge jongens, dan wil ik her en der wel bijspringen. Dat hoeft niet in Nederland te zijn; de wereld is vrij klein wat dat betreft."

Omroep Gelderland TxT / Foto Anzhi

Hoofdsponsor: