3 augustus 2012 In de media

Hiddink & co kloppen Vitesse

Vitesse is donderdag in de voorronde van de Europa League tegen Anzji Machatsjkala vergeten een goed resultaat mee naar huis te nemen.
De club uit Arnhem was in Moskou de betere ploeg, maar ging erg slordig met de vele kansen om. Anzji profiteerde en won met 2-0.

De ploeg van de nieuwe trainer Fred Rutten staat daardoor volgende week tijdens de return voor een zware opgave.

Met name in de eerste helft ging Vitesse erg slordig met de mogelijkheden om. Spits Wilfried Bony was erg actief, maar miste de scherpte op het moment dat het er toe deed. De grootste kansen waren voor Marco van Ginkel, die van dichtbij net naast volleerde, en Frank van der Struijk. De vervanger van de geschorste Tomas Kalas kopte in de 35e minuut via de grond op de lat.

Doelman Piet Velthuizen hoefde pas op slag van rust echt in actie te komen, toen hij een kopbal uit de hoek plukte. De zo gevreesde Kameroense steraanvaller Samuel Eto’o werd door de Russen, gecoacht door Guus Hiddink, amper bereikt. De oud-spits van Barcelona en Inter was in de eerste helft alleen van afstand gevaarlijk.

Vitesse mist kansen
Vitesse ging na rust verder met kansen missen. Nadat ook Jonathan Reis voorin op de doelman stuitte, sloegen de Russen toe. Op het moment dat Vitesse even met een man minder stond, Van der Struijk werd aan een hoofdwond behandeld, maakte Oleg Sjatov de openingstreffer. Hij sneed vanaf rechts naar binnen en passeerde doelman Velthuizen in de verre hoek (1-0).

Tien minuten later verdubbelde Fedor Smolov de score. De aanvaller, ooit nog actief bij Feyenoord, omspeelde Velthuizen en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel.

Vitesse probeerde vervolgens nog wel de belangrijke 2-1 te maken. Rutten bracht Mike Havenaar en nieuweling Simon Cziommer, maar ook met dat tweetal in de ploeg werd er niet gescoord. In de slotfase moesten de Arnhemmers zelfs oppassen dat de score niet nog hoger uitviel. Eto’o miste echter oog in oog met Velthuizen.

Telegraaf

Hoofdsponsor: